Στα χέρια της Μόσχας έπεσε άθικτος πύραυλος Storm Shadow, η Ρωσία ετοιμάζει δυσάρεστη έκπληξη στη Δύση

Photo: https://t.me/defenseexpress_ua/3237
Freepen.gr - Ο Ρώσος στρατός από το εθελοντικό απόσπασμα BARS-11 και τη μονάδα Tsar's Wolves έπιασε ένα βρετανικό πύραυλο κρουζ Storm Shadow, δήλωσε ο επικεφαλής του Στρατιωτικού-Τεχνικού Κέντρου Λύκοι του Τσάρου, Ντμίτρι Ρογκόζιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πύραυλος υπέστη μόνο μερική ζημιά καθώς έπεσε.

"Οι ειδικοί τεχνικοί μας αποσυναρμολογούν τον πύραυλο ακριβώς στο πεδίο της μάχης: χώρισαν το ισχυρό εκρηκτικό, τα αθροιστικά εξαρτήματα και τη μονάδα ελέγχου. Δίπλωσαν το φτερό για ευκολία μεταφοράς", είπε ο Rogozin.

Ο βρετανικός πύραυλος περιείχε ηλεκτρονικό εξοπλισμό υψηλού επιπέδου, πρόσθεσε. Είχε ένα φάρο GPS που μπορούσε να προσελκύσει μια ομάδα επίθεσης του εχθρού. Ρωσικά μαχητικά μπλόκαραν τον πομπό. Το υλικό του πυραύλου έπρεπε να εξαχθεί στη «γκρίζα ζώνη» της γραμμής επαφής υπό βομβαρδισμό. Επιπλέον, Ουκρανοί σαμποτέρ προσπάθησαν να αναχαιτίσουν ένα όχημα με πύραυλο καθ' οδόν. Οι Ρώσοι στρατιώτες χρειάστηκαν δύο ημέρες για να πάρουν τον Storm Shadow, πρόσθεσε.

Ο Storm Shadow στάλθηκε στη Μόσχα

Ο πύραυλος Storm Shadow που καταλήφθηκε στάλθηκε σε αμυντικές επιχειρήσεις στη Μόσχα. Οι ειδικοί θα μελετήσουν τους αλγόριθμους του συστήματος ελέγχου του πυραύλου και θα τους μοιραστούν με ειδικούς της αεράμυνας.

«Ελπίζω ότι η εξέταση του συστήματος ελέγχου αυτού του πυραύλου θα επιτρέψει στους Ρώσους ειδικούς να βρουν γρήγορα μια λύση για να ηρεμήσουν τη βρετανο-γαλλική καταιγίδα», είπε ο Ρογκόζιν.

Ο ιστότοπος Drive σημείωσε ότι οι πληροφορίες που μπορούσαν να λάβουν οι Ρώσοι ενδέχεται να γίνουν ευαίσθητες στη Δύση λόγω του σχεδιασμού του όπλου. Η απώλεια ενός σε μεγάλο βαθμό άθικτου βλήματος ήρθε ως ανεπιθύμητο γεγονός, έγραψαν επίσης οι συντάκτες του άρθρου.

Νωρίτερα, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας δήλωσε ότι οι πύραυλοι Storm Shadow έπαιξαν σημαντικό ρόλο και επηρέασαν τον ρωσικό στρατό.

Ωστόσο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η μαχητική αποτελεσματικότητα των πυραύλων κρουζ Storm Shadow ήταν χαμηλή. Οι πύραυλοι βρετανικής κατασκευής «πλήττουν όλο και περισσότερο την πολιτική υποδομή (…) ή πέφτουν χωρίς έκρηξη», σημείωσε το υπουργείο.

* πληροφορίες english.pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail