Το Ιράν κάνει πίσω από την αγορά των Su-35SE που προορίζονταν για την Αίγυπτο

Freepen.gr - Ο Ιρανός δημοσιογράφος Babak Taghvaee έγραψε ότι ο διοικητής της ιρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, ταξίαρχος Vahidi, είπε στις πηγές του πως «προς το παρόν, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων έχει αντιταχθεί στην αγορά μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων Su-35SE από τη Ρωσία, καθώς η ρωσική κυβέρνηση αρνείται να μεταφέρει τεχνολογία για την παραγωγή εξαρτημάτων της στο Ιράν και επίσης τις εγχώριες γνώσεις που απαιτούνται για τη διατήρηση του αεροσκάφους τα επόμενα τριάντα χρόνια».

Σύμφωνα με τον Wahidi, οι Ρώσοι είναι πρόθυμοι να πουλήσουν μόνο τα 25 Su-35E που παρήγγειλε προηγουμένως η Αίγυπτος χωρίς την κατάλληλη συντήρηση, υποστήριξη όπλων και ανταλλακτικών. Αρνούνται επίσης να προμηθεύσουν τους διθέσιους προσομοιωτές Su-35SE και Su-30SME2, ​​καθώς το Ιράν έχει ζητήσει 12 από αυτούς.

Ο ταξίαρχος Mohammad Reza Gray Ashtiani, υπουργός Άμυνας του Ιράν, επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα σχέδιο αγοράς μαχητικών αεροσκαφών Su-35SE από τη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail