Αναβαθμισμένο στρατηγικό αεροσκάφος Tupolev Tu-160M ​​για μεταφορά νέων όπλων

Φωτογραφία: Vadim Savitsky
Το αναβαθμισμένο ρωσικό αεροσκάφος μεταφοράς στρατηγικών πυραύλων Tu-160M ​​θα είναι εξοπλισμένο με νέα όπλα και βελτιωμένο εξοπλισμό, δήλωσε ο βραβευμένος Ρώσος πιλότος Γιούρι Σίτνικ σε συνέντευξή του στο news.ru.

"Υπάρχουν νέοι πύραυλοι, όπως Kinzhal, X-32 και X-35, και το αεροσκάφος αναβαθμίζεται για να μπορεί να μεταφέρει τους νέους πυραύλους. Κατ' αρχήν, η άτρακτος, τα συστήματα ελέγχου και τα υδραυλικά θα παραμείνουν τα ίδια. Συστήματα καθοδήγησης, η πλοήγηση, ο έλεγχος και η ομάδα οργάνων πτήσης παραμένουν τα ίδια», είπε ο Sytnik.

Οι δοκιμές του αναβαθμισμένου αεροσκάφους μπορεί να διαρκέσουν από τρεις έως έξι μήνες αλλά ίσως φτάσουν και το ένα έτος εάν έχουν εγκατασταθεί νέοι κινητήρες.

Η Rostec Corporation δήλωσε νωρίτερα ότι το πρώτο αναβαθμισμένο στρατηγικό αεροσκάφος Tu-160M ​​υποβαλλόταν σε επίσημες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή κοινών πληρωμάτων του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και του κατασκευαστή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail