Η βρετανική Unilever επιτρέπει την στράτευση των Ρώσων υπαλλήλων της για θητεία στην Ουκρανία

Freepen.gr -
Η Unilever, ένας βρετανικός κολοσσός καταναλωτικών αγαθών, ανακοίνωσε ότι θα συμμορφωθεί με τον ρωσικό νόμο που επιτρέπει τη στράτευση των υπαλλήλων της εάν απαιτηθεί για στρατιωτική θητεία.

Σε επιστολή προς μια ουκρανική και δυτική ΜΚΟ νωρίτερα αυτό το μήνα, η Unilever είπε ότι θα συμμορφωθεί πλήρως με έναν ρωσικό νόμο που απαιτεί από όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα να επιτρέπουν τη στράτευση υπαλλήλων, σε περίπτωση που κληθούν για στρατιωτική θητεία.

«Συμμορφωνόμαστε πάντα με όλους τους νόμους των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε», ανέφερε η Unilever στην επιστολή, η οποία δημοσιεύτηκε από το BBC.

Αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει καταδίκη από την ουκρανική κυβέρνηση, η οποία κατηγορεί τη Unilever ως «διεθνή χορηγό πολέμου» επειδή συνεχίζει να δραστηριοποιείται στη Ρωσία.

Καθώς η Ρωσία εξακολουθεί να στρατολογεί συμβασιούχους στρατιώτες καθημερινά και τις εντάσεις να κλιμακώνονται, η εμπλοκή της Unilever στις ρωσικές πολεμικές προσπάθειες στην Ουκρανία προκαλεί προβληματισμό.

Φαίνεται ότι η συμμαχία του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ουκρανία μπορεί να μην είναι τόσο σταθερή όσο φαινόταν κάποτε, αφήνοντας πολλούς να αναρωτιούνται εάν αναδύεται αντ 'αυτού ένα «είδος» συμμαχίας με τη Ρωσία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail