WP: Οι ΗΠΑ συζήτησαν την απόσυρση της πρόσκλησης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ λόγω της ανάρτησης του Zelensky στο Twitter

Freepen.gr - Λόγω της έντονης κριτικής του Βλαντιμίρ Ζελένσκι, αξιωματούχοι των ΗΠΑ θέλησαν να αλλάξουν την τελική δήλωση της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, αφαιρώντας τη λέξη «πρόσκληση» από αυτήν όσον αφορά την Ουκρανία, ανέφερε η Washington Post, επικαλούμενη πηγές.

Το επιθετικό tweet του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky αυτή την εβδομάδα, στο οποίο επέκρινε τους ηγέτες του ΝΑΤΟ για τον αργό ρυθμό της ένταξης της αποδυναμωμένης από τον πόλεμο χώρας του στη συμμαχία, συγκλόνισε τόσο πολύ τον Λευκό Οίκο που οι Αμερικανοί αξιωματούχοι που συμμετείχαν στη διαδικασία σκέφτηκαν να ακυρώσουν την «πρόσκληση» στο Κίεβο», γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές κοντά στη διαδικασία.

Το άρθρο σημειώνει πως μετά τη δημόσια επίπληξη του Ζελένσκι, η οποία «εξόργισε την αντιπροσωπεία», προέκυψε το ζήτημα της αλλαγής της διατύπωσης στην τελική δήλωση της συνόδου κορυφής ώστε να καταστεί «λιγότερο ευνοϊκή» για την πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail