Η Ουκρανία κρατά στην άκρη τα δυτικά άρματα μάχης της-WSJ

ΟSCAR DΕL ΡΟZO / ΑFΡ
Freepen.gr - Το Κίεβο συγκρατεί τα δυτικά άρματα μάχης του και αποφεύγει μεγάλες επιθέσεις σε ρωσικές θέσεις μετά την αρχική αποτυχία του να επιτύχει σημαντικές επιτυχίες στο πεδίο της μάχης κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης αυτού του μήνα, ανέφερε η Wall Street Journal.

Τα ουκρανικά στρατεύματα "δεν έχουν ακόμη προσεγγίσει" τις άμυνες που κατασκεύασε η Ρωσία, σύμφωνα με το άρθρο. Μετά την αντιμετώπιση σκληρής αντίστασης τις προηγούμενες εβδομάδες, "οι Ουκρανοί διοικητές έχουν σε μεγάλο βαθμό αποτρέψει την αποστολή μεγάλων σχηματισμών πεζικού και δυτικών τανκς για να επιτεθούν σε ρωσικές θέσεις”.

Η WSJ περιέγραψε την παύση πως δίνει στους Ουκρανούς χρόνο να χαρτογραφήσουν ρωσικά ναρκοπέδια και να "μαλακώσουν" τις άμυνες με επιθέσεις μεγάλης εμβέλειας. Το άρθρο επικεντρώθηκε στις προσπάθειες μιας ουκρανικής μονάδας αναγνώρισης μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όπως μαρτυρεί ένας ανταποκριτής.

Ο διοικητής της ομάδας, ένας λοχίας ονόματι Γκριγκόρι Βόλκοφ, είπε ότι η πλευρά του ήταν "κάπως σοκαρισμένη" από την κλίμακα της ρωσικής άμυνας, που έχει πολλαπλά στρώματα και ήταν καλά προετοιμασμένη για να αποκρούσει τις δυνάμεις που εισέβαλαν. Τώρα οι Ουκρανοί κινούνται αργά και προσπαθούν να διατηρήσουν τις περιορισμένες προμήθειες πυρομαχικών τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail