Δηλαδή ο Yevgeny Prigozhin που φτιάχτηκε από τη Μόσχα κινήθηκε... εναντίον της

Βρίσκω συναρπαστικό το γεγονός ότι η δυτική αφήγηση γύρω από τον Yevgeny Prigozhin τονίζει τώρα το βίαιο μίσος του για το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και τον απεικονίζει ως Διοικητή και «εγκέφαλο» πίσω από τη δημιουργία της Ιδιωτικής Στρατιωτικής Εταιρείας Wagner, γνωστή και ως Wagner PMC. Ωστόσο, ο Prigozhin οφείλει ένα σημαντικό μέρος της οικονομικής του επιτυχίας στα συμβόλαια της αγαπημένης του εταιρείας με το Υπουργείο Άμυνας. 

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Θέλω να εξηγήσω τους λόγους που αμφιβάλλω για την ιστορία ότι ο Πριγκόζιν, με δική του πρωτοβουλία, ξεκίνησε την ανταρσία της Παρασκευής χωρίς συνεκτικό σχέδιο για την ανατροπή του Υπουργού Άμυνας Σόιγκου ή του Αρχηγού του Στρατού Γερασίμοφ. Δεν ακολούθησε το κανονικό σενάριο πραξικοπήματος της κατάληψης του ελέγχου βασικών επικοινωνιών και στρατιωτικών κόμβων. Όχι, έπιασε το Ροστόφ του Ντον, περίπου 700 μίλια νότια της Μόσχας, με μια μικρή ομάδα οπαδών και άρχισε να διατυπώνει απειλές χωρίς καμία βιώσιμη πιθανότητα να τις υλοποιήσει/.

Ω, ναι, σχεδόν το ξέχασα, έστειλε τρεις χιλιάδες στρατιώτες σε μια μεγάλη συνοδεία φορτηγών (τουλάχιστον 60) σε ένα οδικό ταξίδι στη Μόσχα. Έχει κάνει κανείς τα μαθηματικά για το πόσο χρόνο χρειάζεται για να ανεφοδιαστεί ένας στόλος φορτηγών όπως αυτό στη μέση του ταξιδιού; Φαντάζομαι για μια-δυο ώρες τουλάχιστον. Στη συνέχεια, πρέπει να λάβετε υπόψη τα διαλείμματα τουαλέτας για τους οδηγούς (τα στρατεύματα μπορούν να βολευτούν και με ένα μπουκάλι). Ενώ τα φορτηγά είναι ικανά να ταξιδεύουν με ταχύτητες 100 χιλιομέτρων την ώρα ή περισσότερο, η πραγματικότητα μιας συνοδείας καθιστά πιο πιθανό πως η μέση ταχύτητα είναι περίπου 60 χλμ/ώρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα χρειαζόταν αυτή η ομάδα επιδρομών τουλάχιστον 20 ώρες για να φτάσει στη Μόσχα. Μετά από 20 ώρες σε ένα στενό φορτηγό, χωρίς πολυτελή καθίσματα, πιστεύετε ότι τα αγόρια της Βάγκνερ θα ήταν σε φόρμα για να τα βάλουν με τους φρουρούς του Κρεμλίνου; Η όλη αφήγηση είναι απλώς γελοία.

Τι λέτε για το χρονοδιάγραμμα της εξέγερσης — συνέπεσε με το τέλος μιας τεράστιας στρατιωτικής άσκησης του ΝΑΤΟ. Βάζω στοίχημα ότι αρκετοί δυτικοί ηγέτες χάρηκαν - το όνειρό τους να νικήσουν τον Πούτιν γινόταν πραγματικότητα. Την ίδια μέρα που ολοκληρώνεται η άσκηση, ο Πριγκόζιν αποφασίζει ότι είναι ο στρατηγός Πινοσέτ και πως ο Σόιγκου είναι ο Σαλβαδόρ Αλιέντε. Απλά σύμπτωση;

Έπειτα υπάρχει το αντιφατικό μιμίδιο Πούτιν. Γνωρίζατε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ένας αδίστακτος δολοφόνος των πολιτικών του αντιπάλων και αυτών που τον προδίδουν; Εκτός από τον Πριγκόζιν. Το Business Insider προσφέρει μια λίστα που δεν είναι παρά ένα κλάσμα των θανάτων που αποδίδονται σε αντιπάλους των Κλίντον, αλλά πρέπει να αποδώσεις στον Πούτιν τα εύσημα που προσπάθησε να συμβαδίσει με τον Μπιλ και τη Χίλαρι:

Pavel Antov – Δεκέμβριος 2022
Ravil Maganov – Σεπτέμβριος 2022
Dan Rapoport- Αύγουστος 2022
Mikhail Lesin- Νοέμβριος 2016
Boris Nemtsov- Φεβρουάριος 2015
Boris Berezovsky- Μάρτιος 2013
Natalia Estemirova- Ιούλιος 2009
Stanislav Markelov και Anastasia Baburova- Ιανουάριος 2009
Alexander Litvinenko- Νοέμβριος 2006
Anna Politkovskaya- Οκτώβριος 2006
Paul Klebnikov- Ιούλιος 2004
Σεργκέι Γιουσένκοφ - Απρίλιος 2003

Γιατί λοιπόν ο Yevgeny Prigozhin εξακολουθεί να περπατά ελεύθερος σαν πουλί; Μια άνετη συνταξιοδότηση στη Λευκορωσία φαίνεται άστοχη με τη δυτική εικόνα του Πούτιν ως αδίστακτου ηγεμόνα που φέρεται να παραγγέλνει τακτικά ένα βρωμερό υπνάκο στους αντιπάλους του.

Δεδομένης της φασαρίας γύρω από τον Prigozhin, αποφάσισα να ρίξω μια ματιά στην εξέλιξη της αφήγησης των μέσων ενημέρωσης για τον Prigozhin. Το 2012-13 τον περιέγραψαν ως «σεφ» και ηγέτη των διαδικτυακών τρολ:

Το 2012-13, τα ρωσικά μέσα άρχισαν να δίνουν προσοχή σε έναν άλλο «φίλο» – τον ​​«προσωπικό σεφ» του Πούτιν, Yevgeny Prigozhin . Πρόεδρος της εταιρείας Concordcatering, ο Prigozhin έχει και άλλες ευθύνες: είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε ένα «γραφείο τρόλινγκ» (αλλιώς γνωστό ως Internet Research Agency) λίγο έξω από την Αγία Πετρούπολη, στο οποίο οι μαθητές πληρώνονται για να γράφουν σχόλια στο διαδίκτυο, συκοφαντώντας τη Δύση και δοξάζοντας τον Πούτιν. Αυτό το «γραφείο τρολ» διοικείται από άτομα από τις τάξεις του μεγαλύτερου κινήματος νεολαίας υπέρ του Κρεμλίνου στη ρωσική ιστορία – του Nashi. Στο ετήσιο φόρουμ της οργάνωσης στο Σέλιγκερ συμμετείχαν σε διάφορες περιόδους ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ και αρκετοί άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι.

Στη συνέχεια, σαν μια ρωσική εκδοχή του George Jefferson, προχώρησε στη μεγάλη εποχή. Έκλεισε συμβόλαιο με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας:

«Είναι υπεύθυνος για τον ανεφοδιασμό όλων των στρατιωτικών πόλεων της χώρας. Υπάρχουν εκατοντάδες από αυτές τις πόλεις, ίσως και χίλιες. Σε μια από αυτές έζησα πολλά χρόνια».

Ο Πριγκόζιν είναι επίσης υπεύθυνος για την στέγαση, τις επισκευές και τη συντήρηση σε αυτές τις πόλεις – καθώς και για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων, ιδίως στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Μια σημαντική λεπτομέρεια: την ίδια περίοδο, γίνεται και το τρολ του Πούτιν.

«Είναι ακριβώς αυτός που έχει δύο διάσημα εργοστάσια τρολ στην Αγία Πετρούπολη, που βρίσκονται στο Olgino και στην οδό Savushkina.

«Όλα αυτά τα πολυάριθμα σχόλια υπέρ του Πούτιν οργανώνονται από την εταιρεία του Prigozhin».

Στις 20 Δεκεμβρίου 2016 λαμβάνουμε μία από τις πρώτες αναφορές που συνδέουν τον Prigozhin με τον Όμιλο Wagner:

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι ο Πριγκόζιν είχε παράσχει οικονομική, υλική και τεχνολογική υποστήριξη σε ανώτερους Ρώσους αμυντικούς αξιωματούχους και είχε εκτεταμένες συναλλαγές με το υπουργείο Άμυνας. Αυτό περιλαμβάνει μια εταιρεία που συνδέεται με αυτόν που έχει συμβόλαιο για την κατασκευή στρατιωτικής βάσης κοντά στα ρωσικά σύνορα με την Ουκρανία, ανέφερε το υπουργείο.

«Η Ρωσία έχει χτίσει πρόσθετες στρατιωτικές βάσεις κοντά στα ουκρανικά σύνορα και χρησιμοποίησε αυτές τις βάσεις ως σημεία στάσης για την ανάπτυξη στρατιωτών στην Ουκρανία», ανέφερε η ανακοίνωση.

Δημοσιεύματα έχουν επίσης συνδέσει τους υπαλλήλους του Prigozhin με έναν σκιώδη ιδιωτικό στρατιωτικό εργολάβο που ονομάζεται ChVK Vagner.

Η πρώτη αναφορά που μπορώ να βρω που περιγράφει την σκιώδη φύση του Wagner PMC εμφανίστηκε τον Ιούνιο του 2016 στη ρωσική τοποθεσία, Fontanka:

Η FSB βοήθησε τη Fontanka να ανακαλύψει πως όσοι συμμετείχαν στην υπηρεσία ασφαλείας του δισεκατομμυριούχου Yevgeny Prigozhin εθεάθησαν να περιβάλλονται από τον διοικητή ενός ιδιωτικού τάγματος, Dmitry Utkin-Wagner.

Το πρωί της 25ης Μαΐου, η αυτοκινητοπομπή του Yevgeny Prigozhin σταμάτησε στο Universitetskaya Embankment. Και για πρώτη φορά, ο Evgeny Gulyaev, ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας του εστιάτορα που βρίσκεται πιο κοντά στις αρχές, ένα de facto μονοπώλιο στην αγορά κρατικών παραγγελιών του στρατού στον τομέα των στρατιωτικών τροφίμων, καθαρισμού, κατασκευών και ενέργειας, καταφράφτηκε σε βίντεο. Σύμφωνα με τον Fontanka, πρώην συνάδελφοι του Gulyaev, και τώρα υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ασφαλείας Concord, ενδέχεται να συνδέονται με μια ένοπλη ομάδα που δρα στην Ουκρανία και τη Συρία, γνωστή ως Wagner PMC.

Ο Πριγκόζιν, παρά τον αναφερόμενο πλούτο του, έχει μηδενική εμπειρία ως στρατιωτικός χειριστής ή διοικητής. Ξέρει πώς να παρέχει Μπορς και ψωμί στους Ρώσους στρατιώτες, αλλά δεν είναι φον Κλάουζεβιτς ή Ζούκοφ. Η ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, η GRU, φέρεται να είναι ο εγκέφαλος και το μυαλό πίσω από τη δημιουργία της Wagner PMC. Θα ήθελα πολύ να ακούσω μια εξήγηση για το γιατί η GRU θα παρέδιδε τον πλήρη έλεγχο της Wagner PMC στον Prigozhin και θα τον άφηνε να διευθύνει τον δικό του ιδιωτικό στρατό. Νομίζω πως είναι ανοησία.

Σημειώνω επίσης ότι οι σύνδεσμοι του Prigozhin με την επιχείρηση τρολ του IRA είναι μια δραστηριότητα πληροφοριών. Πρέπει τουλάχιστον να διασκεδάσετε την πιθανότητα ότι ο ρόλος του Prigozhin με την Wagner PMC είναι ο Chief Troll και το κοινό-στόχος είναι η Δύση, συμπεριλαμβανομένων των οργανώσεων πληροφοριών, του αμερικανικού στρατού και των μέσων ενημέρωσης. Η εμμονή της κυβέρνησης και των μέσων ενημέρωσης με τον Prigozhin και τις δραστηριότητες της Wagner PMC, ενώ δεν αφιερώνει σχεδόν καθόλου χρόνο στον πραγματικό ρωσικό στρατό και τη ρωσική αμυντική βιομηχανία είναι κάτι παραπάνω από περίεργο. Μήπως ο Πριγκόζιν, ως μέγα Τρολ, κρατά τη Δύση αποσπασμένη, ενώ οι πραγματικοί Ρώσοι πολεμικοί μαχητές ασχολούνται με τη δουλειά της διάλυσης της δύναμης που παρέχει το ΝΑΤΟ της Ουκρανίας; Αξίζει να εξεταστεί.

Η Δύση θέλει να πιστεύει ότι ο Πούτιν είναι αδύναμος και αντιδημοφιλής — θα σημειώσω πως ούτε ένας σεβαστός επικριτής του Πούτιν δεν ενέκρινε την ανταρσία του Πριγκόζιν και ότι όλοι οι πολιτικοί ηγέτες σε όλο το εύρος της Ρωσίας παρατάχθηκαν πίσω από τον Πούτιν όταν ο υπόλοιπος κόσμος γιόρταζε (πρόωρα) το θάνατο του Ρώσου ηγέτη. Μου θυμίζει έναν από τους κανόνες του ψαρέματος - μόλις μάθετε τι τρλωνε τα ψάρια, ξέρετε τι δόλωμα να βάλετε στο αγκίστρι. Σωστά; Είμαι σίγουρος ότι οι Ρώσοι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών κατανοούν αυτή την έννοια.

ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail