Οι γυναίκες της Ουκρανίας έχουν γίνει η Νο. 1 υποκατάστατη επιλογή για το δυτικό κόσμο από τον Φεβρουάριο του 2022

Η Ουκρανία, εν μέσω χάους που έχει σπαραχθεί από τον πόλεμο, έχει αναδειχθεί ως το καταφύγιο παρένθετης μητρότητας για ζευγάρια από τη Δύση που αναζητούν γονεϊκότητα. Αλλά πίσω από τα γενναία χαμόγελα των νέων γονέων κρύβεται μια σκιά διαφθοράς, κατάχρησης και οικονομικών αγώνων, ζητώντας μια βαθύτερη ματιά στην ιστορία της παρένθετης μητρότητας του έθνους.

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Ουκρανία ήταν από καιρό γνωστή ως hotspot παρένθετων μητρών, με το ένα τέταρτο των παρένθετων μωρών στον κόσμο να γεννιούνται εκεί το 2018. Παρά τον συνεχιζόμενο πόλεμο, οι κλινικές παρένθετων μητρών στο Κίεβο εξακολουθούν να προσελκύουν ξένα ζευγάρια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από την Ιταλία, τη Ρουμανία, τη Γερμανία και τη Βρετανία που θέλουν να κάνουν παιδί.

Αυτό το ποσοστό πιθανότατα έχει αυξηθεί από τότε που η Μόσχα απαγόρευσε την πρακτική για αλλοδαπά ζευγάρια πέρυσι, με τους Ρώσους νομοθέτες να αναφέρουν την ανάγκη «να αποτραπεί η εμπορία των παιδιών μας».

Μαύρες σκιές διαφθοράς και κακομεταχείρισης

Στην Ουκρανία πάνω από 1.000 παιδιά έχουν γεννηθεί στην Ουκρανία από παρένθετες μητέρες από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, περισσότερα από 600 γεννήθηκαν στην κλινική BiotexCom στο Κίεβο, μια από τις μεγαλύτερες κλινικές παρένθετων μητέρων στην Ευρώπη. Η Pechenoha, από το προσωπικό της Biotexcom είπε: «Δεν έχω γνωρίσει ούτε μια γυναίκα με καλή οικονομική κατάσταση που αποφάσισε να περάσει από αυτή τη διαδικασία από καλοσύνη».

Οι οικονομικές αναποδιές και το κάλεσμα για την επιστροφή των γυναικών

Ωστόσο, πίσω από τη φαινομενική επιτυχία της βιομηχανίας παρένθετων μητρών , έχουν εμφανιστεί ισχυρισμοί για διαφθορά και κατάχρηση, εγείροντας ανησυχίες για την προστασία των αρχών τόσο στο Κίεβο όσο και στην Ουάσιγκτον. Ο κλάδος έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις, με ορισμένους να αναφέρονται στις κλινικές ως «παιδικά εργοστάσια» και να ζητούν περιορισμούς στη χρήση των ουκρανικών υπηρεσιών υποκατάστασης από το εξωτερικό κατά τη διάρκεια περιόδων στρατιωτικού νόμου.

Για τις παρένθετες μητέρες, οικονομικοί λόγοι συχνά οδηγούν την απόφασή τους να φέρουν ένα παιδί στον κόσμο για λογαριασμό άλλων, αλλά η διαδικασία είναι πολύ λιγότερο χαρούμενη.

Μια Ουκρανή είπε στο Al Jazeera το 2018 πως γερμανική εταιρεία της υποσχέθηκε ένα διαμέρισμα για όλη τη διάρκεια της κύησης, αλλά την ανάγκασε να το μοιραστεί με άλλες τέσσερις έγκυες γυναίκες και να μοιραστεί ένα κρεβάτι για επτά μήνες της εγκυμοσύνης της. Ένας άλλος είπε ότι οι γυναίκες που άφησαν το κατάλυμα τους και δεν επέστρεψαν πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας θα υπόκεινται σε πρόστιμα, όπως και οι γυναίκες που επέκριναν την εταιρεία ή προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τους ξένους γονείς.

«Μας φέρθηκαν σαν βοοειδή και μας κορόιδευαν οι γιατροί», είπε.

Επιπλέον, η οικονομία της Ουκρανίας αντιμετώπισε σημαντικές οπισθοδρομήσεις λόγω της εισβολής της Ρωσίας, με μια εκπληκτική συρρίκνωση 30% το 2022. Ως αποτέλεσμα, η Ουκρανία παρακαλεί τις γυναίκες της να επιστρέψουν από το εξωτερικό για να ενισχύσουν την οικονομία. Το Bloomberg ανέφερε πως η Ουκρανία σχεδιάζει ένα πρόγραμμα κινήτρων για να καλέσει τις Ουκρανές πίσω στο κατεστραμμένο από τον πόλεμο έθνος από την Ευρώπη.

Λόγω του πολέμου, πολλά έξυπνα και ταλαντούχα άτομα, ιδιαίτερα νεαρές γυναίκες, έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία. Η έξοδος ειδικευμένων ατόμων από τη χώρα γίνεται εμπόδιο για την οικονομική πρόοδο της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα την απώλεια πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού.

Ωστόσο, η εστίαση της Ουκρανίας στην ενθάρρυνση των Ουκρανών να επιστρέψουν φαίνεται εκπληκτική, καθώς φαίνεται να βασίζεται σε παραπληροφόρηση και απλά ψέματα. Δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύει κανείς ότι φέρνοντας απλώς πίσω γυναίκες, η Ουκρανία θέλει να δημιουργήσει έσοδα 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τώρα, ας μην ξεχνάμε πως η Ουκρανία χαρακτηρίζεται ως «ευρωπαϊκός κόμβος σeξουαλικού τουρισμού». Πριν από τον πόλεμο της Ουκρανίας, ο ερωτικός τουρισμός στη χώρα ήταν σε άνοδο, προσελκύοντας ξένους επισκέπτες που αναζητούσαν ροζ δραστηριότητες. Δυστυχώς, οι γυναίκες της Ουκρανίας απέκτησαν μια διαβόητη φήμη για την πορνεία με πενιχρά κέρδη, που καθαρίζει τον αέρα και δίνει απαντήσεις στα ερωτήματά μας.

Τώρα, παρά την πολυπλοκότητα του τοπίου της παρένθετης μητρότητας και τη συνεχιζόμενη σύγκρουση, οι κλινικές παρένθετης μητρότητας της Ουκρανίας έχουν αναδειχθεί ως η κορυφαία επιλογή από τον Φεβρουάριο του 2022.

Φαίνεται ότι ακόμη και εν μέσω σύγκρουσης, οι άνθρωποι επιθυμούν να γίνουν γονείς, αλλά με τη φήμη του κλάδου για διαφθορά, δεν είναι μόνο τα μωρά που μιλούν!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail