ΜΜΕ: Οι εισαγωγές των ΗΠΑ από την Κίνα μειώθηκαν κατά 24%

pixabay / 46173
Freepen.gr - Οι εισαγωγές των ΗΠΑ από την Κίνα μειώθηκαν κατά 24% από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2023 σε ετήσια βάση, παρά τις προσπάθειες και των δύο χωρών να επιλύσουν τις διαφορές, ανέφερε η Washington Post.

«Τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους, οι εισαγωγές των ΗΠΑ από την Κίνα μειώθηκαν κατά 24% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι», αναφέρει το άρθρο, επικαλούμενο στοιχεία από το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, ανώτερη πηγή στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ανέφερε ότι το συνολικό ποσό των εισαγωγών από την Κίνα, προσαρμοσμένο για τον πληθωρισμό, εξακολουθεί να είναι «σημαντικό και κοντά σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ».

Το Μεξικό έχει γίνει ο κύριος εμπορικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών φέτος, προσθέτει το άρθρο. Σημαντικό μερίδιο έλαβαν επίσης το Βιετνάμ και η Ταϊλάνδη. Όπως τονίζει η εφημερίδα, σε αυτό το πλαίσιο, οι κατασκευαστές προτιμούν όλο και περισσότερο τις περιφερειακές αλυσίδες εφοδιασμού, παρά τις παγκόσμιες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail