Το Ισραήλ οραματίζεται σιδηροδρομική γραμμή 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα φτάσει στη Σαουδική Αραβία

Freepen.gr -
Το Ισραήλ θα κατασκευάσει μια σιδηροδρομική επέκταση 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα συνδέει τις απομακρυσμένες περιοχές του με το μητροπολιτικό Τελ Αβίβ, με την ελπίδα να επεκτείνει τη γραμμή μέχρι τη Σαουδική Αραβία στο μέλλον, ανέφερε το Reuters στις 31 Ιουλίου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έκανε την ανακοίνωση μετά το ταξίδι του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν στη Σαουδική Αραβία την περασμένη εβδομάδα για να προωθήσει μια συμφωνία εξομάλυνσης μεταξύ Τελ Αβίβ και Ριάντ με βάση το πλαίσιο των Συμφωνιών του Αβραάμ.

Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Νετανιάχου προώθησε το «Έργο One Israel», το οποίο επιδιώκει να επιτρέψει στους Ισραηλινούς να φτάσουν σε κυβερνητικά και επιχειρηματικά κέντρα από οπουδήποτε στη χώρα σε λιγότερο από δύο ώρες. Η νέα σιδηροδρομική γραμμή σχεδιάζεται να συνδέει τη βόρεια πόλη Kiryat Shmona με το θέρετρο Eilat της Ερυθράς Θάλασσας στο νότο.

«Θα ήθελα να προσθέσω πως στο μέλλον, θα μπορούμε επίσης να μεταφέρουμε σιδηροδρομικά φορτία από το Εϊλάτ στη Μεσόγειό μας και επίσης θα μπορούμε να συνδέουμε το Ισραήλ με τρένο με τη Σαουδική Αραβία και την Αραβική Χερσόνησο», είπε ο Νετανιάχου.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Yedioth Ahronoth ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον προωθούσε ένα σχέδιο για την κατασκευή μιας σιδηροδρομικής σύνδεσης από τον Κόλπο στο Ισραήλ και από εκεί στην Ευρώπη.

Η εβραϊκή εφημερίδα ανέφερε επίσης πως βρίσκονταν σε εξέλιξη σχέδια για τη σύνδεση των χωρών του Κόλπου με το Ισραήλ οδικώς σε μια προσπάθεια αύξησης του εμπορίου και μείωσης του κόστους αποστολής με φορτηγά.

Η «χερσαία γέφυρα» θα εκτείνεται μεταξύ του Ισραήλ και των ΗΑΕ, περνώντας από τη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία πριν φτάσει στα ισραηλινά λιμάνια στη Μεσόγειο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail