Τουρκία κι Αίγυπτος επιδιώκουν να ενισχύσουν το εμπόριο μεταξύ τους κατά 50% σε πέντε χρόνια

Ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου συναντά τον Τούρκο ομόλογό του στην Άγκυρα. (Φωτογραφία: Daily News Egypt)
Freepen.gr - Ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου, Ahmed Samir Saleh, ταξίδεψε στην Τουρκία για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία την 1η Αυγούστου σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το διμερές εμπόριο με την Άγκυρα.

Το υπουργείο Εμπορίου της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι, «Κατά την πρώτη επίσκεψη του Αιγύπτιου Υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας στην Τουρκία μετά από 10 χρόνια, ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας και ο Τούρκος ομόλογός του συμφώνησαν σε έναν οδικό χάρτη για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων».

Μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο υπουργό Εμπορίου Ομέρ Μπολάτ, ο Αιγύπτιος υπουργός αποκάλυψε πως το Κάιρο και η Άγκυρα επιδιώκουν να ενισχύσουν το διμερές εμπόριο κατά 50% τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι δύο υπουργοί ελπίζουν να επεκτείνουν το εμπόριο μεταξύ Άγκυρας και Καΐρου στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος της πενταετίας. Το διμερές εμπόριο μεταξύ Άγκυρας και Καΐρου ανέρχεται σήμερα σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να βασιστούν σε μια συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών που υπεγράφη από τα δύο μέρη το 2005 και να πραγματοποιήσουν μια δεύτερη συνάντηση του Μηχανισμού Εμπορικής Διαβούλευσης Υψηλού Επιπέδου.

Η συνάντηση της Τρίτης αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας των δύο χωρών να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές σχέσεις μετά από μια δεκαετία τεταμένων σχέσεων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail