Γερμανικό χωριό 500 κατοίκων αναγκάζεται να δεχτεί στρατόπεδο κοντέινερ για μετανάστες

Τα χωριά εμπορευματοκιβωτίων για μετανάστες χρησιμοποιούνται εδώ και πολύ καιρό σε ολόκληρη τη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένου αυτού για τους αιτούντες άσυλο στο Halberstadt της Γερμανίας. (ΑΡ Photo/Jens Μeyer)
Freepen.gr - Καθώς η μεταναστευτική κρίση επιδεινώνεται στη Γερμανία, πολλές αγροτικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των μικρότερων χωριών, μεταμορφώνονται ενάντια στις επιθυμίες των κατοίκων. Το τελευταίο κρούσμα προέρχεται από το Uphal, ένα χωριό 500 κατοίκων στο γερμανικό κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, όπου κατασκευάζεται ένα χωριό από κοντέινερ για έως και 400 μετανάστες εν μέσω συνεχιζόμενων διαδηλώσεων, αναφέρει το RMX.

Αν και συνήθως πολιτικοί από την αριστερά πιέζουν για τη μαζική μετανάστευση σε τέτοιες περιοχές, στην περίπτωση του Uphal, ένας πολιτικός της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) είναι υπεύθυνος για την εισαγωγή έως και 400 μεταναστών, κυρίως από ισλαμικές χώρες. Εκεί, ο διοικητής της περιφέρειας, Tino Schomann, μίλησε έντονα για την ανάγκη για το χωριό κοντέινερ. Την περασμένη εβδομάδα, εμφανίστηκε ενώπιον του Τύπου για να πει πως το χωριό κοντέινερ μεταναστών θα έχει τελειώσει «αν είναι δυνατόν, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου», αφού ολοκληρωθούν οι συνδέσεις της αποχέτευσης και προστεθούν έπιπλα στα κοντέινερ.

Εκείνη την εποχή, «οι πρώτοι αιτούντες άσυλο θα πρέπει ήδη να μετακομίσουν», είπε ο Schomann.

Ωστόσο, η κοινότητα εργάζεται ενεργά ενάντια στα σχέδια και μηνύει την κυβέρνηση για να σταματήσει ξανά το έργο. Παρά αυτή την αντίθεση, ο Schomann λέει ότι οι κατασκευαστικές εργασίες «εκτελούνται με πλήρη ταχύτητα», αφού οι εργασίες διακόπηκαν για αρκετούς μήνες. Επί του παρόντος, πολλοί από τους μετανάστες στεγάζονται σε μια αθλητική αίθουσα στο Wismar και το σχέδιο είναι να μεταφερθούν στο χωριό των κοντέινερ κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, προκειμένου να παρέχεται στους μαθητές πρόσβαση στα αθλητικά τμήματα.

Σχεδιάζονται περισσότερα χωριά κοντέινερ

Ο Schomann και η τοπική κυβέρνηση δεν επιβραδύνουν τα σχέδιά τους για την κατασκευή περισσότερων χωριών με κοντέινερ στην περιοχή, κάτι που μπορεί να είναι ένας παράγοντας στην αυξανόμενη δημοτικότητα του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στο ανατολικό κρατίδιο. Όπως ανέφερε το Remix News τον Ιούλιο, το AfD κατέκτησε την πρώτη θέση στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων για πρώτη φορά, συγκεντρώνοντας 29 τοις εκατό των ψήφων, ενώ το CDU έπεσε κατακόρυφα στο 18 τοις εκατό.

Επί του παρόντος, σχεδιάζεται ένα χωριό κοντέινερ σε μια άλλη πόλη, το Warin, για 145 μετανάστες.

«Η οικοδομική άδεια έχει εκδοθεί», είπε ο Schomann σχετικά με την περίπτωση του Warin.

Στο Grevesmühlen, το οποίο έχει πληθυσμό 10.000 κατοίκων, υπάρχουν επίσης σχέδια για ένα καταφύγιο. Αυτή την εβδομάδα, οι πολίτες θα ψηφίσουν εάν η πόλη μπορεί να μισθώσει μια περιοχή για να χτίσει ένα χωριό κοντέινερ για 70 μετανάστες. Ο Schomann μίλησε και για αυτήν την υπόθεση, λέγοντας ότι μια σειρά κατοικιών για μετανάστες θα χτιστεί σε όλη την περιοχή του.

«Αυτή είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε», είπε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NDR. 

Άλλες περιοχές του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας αποτέλεσαν εστία αντίστασης στον δημογραφικό μετασχηματισμό του γερμανικού κράτους. Σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της περιοχής, το Γκρέιφσβαλντ, οι ντόπιοι απέρριψαν τα σχέδια για ένα τεράστιο χωριό μεταναστών στην πόλη, με το 65 τοις εκατό των κατοίκων να το καταψηφίζουν. Ωστόσο, ο δήμαρχος του κόμματος των Πρασίνων, Στέφαν Φασμπίντερ, παρέμεινε απτόητος στις φιλοδοξίες του να καλωσορίσει μεγαλύτερο αριθμό νέων αφίξεων. Επέμεινε ότι η ψηφοφορία δεν θα επηρεάσει την ατζέντα της τοπικής κυβέρνησης υπέρ της μετανάστευσης, αλλά θα καταστήσει πιο δύσκολη την απόφαση για το πού θα στεγαστούν οι νεοφερμένοι.

«Στο εγγύς μέλλον, θα πρέπει να καταβάλουμε ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες για να μπούμε στη συζήτηση, να ξεκινήσουμε διάλογο με τους πολίτες, με την οικονομία, με όλους τους άλλους, έτσι ώστε η μετανάστευση να είναι επιτυχής», δήλωσε ο Φασμπίντερ μετά την ψηφοφορία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail