Εναέριες λήψεις δείχνουν τον ουκρανικό στρατό να παραδίδεται σε τεράστιους αριθμούς

Για τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι και την κυβέρνησή του, η απόρριψη των αναφορών για παρακμή της χώρας τους μπροστά στη ρωσική επιθετικότητα ως απλή ρωσική παραπληροφόρηση ήταν μια αντανακλαστική απάντηση. Ωστόσο, αναμφισβήτητα εναέρια πλάνα εμφανίζονται τώρα, παρουσιάζοντας μια σκοτεινή πραγματικότητα που δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί.

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Καθώς η Ευρώπη αποσύρει τη βοήθειά της και οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις των ΗΠΑ δείχνουν την ανικανότητα της Ουκρανίας να αντισταθεί στη Ρωσία, τα όνειρα του Ζελένσκι για ακλόνητη υποστήριξη αρχίζουν να μειώνονται. Με τη βοήθεια της Δύσης να μειώνεται, το σύστημα υποστήριξης της ζωής της Ουκρανίας φαίνεται να εξασθενεί και οι δυνάμεις της στο έδαφος αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν μια δυσάρεστη πραγματικότητα: έχουν αφεθεί να τα βγάλουν πέρα ​​σε μια σύγκρουση αντιπροσώπων που δε δείχνει ενδείξεις υποχώρησης.

Πρόσφατα πλάνα από πάνω δείχνουν ένα επίσημο θέαμα. Περίπου 70 Ουκρανοί στρατιώτες καταθέτουν οικειοθελώς τα όπλα και παραδίδονται στις ρωσικές δυνάμεις στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. Καθώς η πλειοψηφία τους επέλεξε τη ζωή αντί του θανάτου, είναι σαφές πως η στρατιωτική ισχύς της Ουκρανίας διαβρώνεται μπροστά σε έναν επίμονο εχθρό.

«Περίπου 70 Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Οι περισσότεροι από αυτούς κατέθεσαν τα όπλα οικειοθελώς, επιθυμώντας να σώσουν τη ζωή τους», δήλωσε στο TASS αξιωματικός της υπηρεσίας ασφαλείας μιας περιοχής .

Σύμφωνα με τα στοιχεία του, οι περισσότεροι από αυτούς μάχονται στρατιωτικοί στα μέτωπα Avdeyevka, Donetsk και Ugledar.

Παράδοση!

Ωστόσο, ας είμαστε ειλικρινείς – αυτή η παράδοση δεν πρέπει να προκαλεί σοκ σε κανέναν που δίνει προσοχή. Τα έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αποκάλυψαν μια ανησυχητική πραγματικότητα: η Ουκρανία ήταν θλιβερά ανεπαρκώς εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις ρωσικές δυνάμεις. Παρά τη γνώση αυτή, η Δύση επέτρεψε στο Κίεβο να ξεκινήσει μια καταστροφική αντεπίθεση που απέφερε μεγάλες απώλειες και ελάχιστα κέρδη. Η έλλειψη επαρκών όπλων της Ουκρανίας για την εξουδετέρωση της ρωσικής αεροπορικής υπεροχής ήταν μια ζοφερή προφητεία που περίμενε να εκπληρωθεί.

Γρήγορη μετάβαση στο παρόν και τα γεγονότα δίνουν μια ζοφερή εικόνα. Η αντεπίθεση της Ουκρανίας έχει σταματήσει, με εκπληκτικές απώλειες τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε στρατιωτικό υλικό. Οι προσπάθειες πλοήγησης στα ρωσικά ναρκοπέδια χωρίς την κατάλληλη αεροπορική υποστήριξη ή επαρκή αντιαεροπορικά όπλα ήταν καταστροφικές. Το αποτέλεσμα είναι αναμφισβήτητο – ο στρατός της Ουκρανίας μπορεί τώρα να σταθεί σε ασταθές έδαφος.

Οι εναέριες λήψεις χρησιμεύουν ως μια οδυνηρή υπενθύμιση των συνεπειών των άστοχων φιλοδοξιών και της αποτυχημένης εξωτερικής πολιτικής. Καθώς οι δυνάμεις της Ουκρανίας άφησαν τα όπλα και παραδόθηκαν, η αλήθεια γίνεται αναμφισβήτητη – η υποστήριξη στην οποία βασίζονταν έχει μειωθεί. Τώρα βρίσκονται στο έλεος ενός αντιπάλου που δεν μπορούν να νικήσουν.

Καθώς οι εναέριες λήψεις συνεχίζουν να κυκλοφορούν, χρησιμεύουν ως ζοφερή υπενθύμιση στη διεθνή κοινότητα ότι οι συγκρούσεις αντιπροσώπων έχουν συχνά υψηλό ανθρώπινο κόστος. Είναι μια ξεκάθαρη έκκληση να εξεταστεί η ηθική ευθύνη στις εμπλοκές αντιπροσώπων και να δοθεί προτεραιότητα στην ειρηνική διπλωματία έναντι της στρατιωτικής κλιμάκωσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail