Αν ένας αστυνομικός βλέποντας τον Κροάτη έτοιμο να εγκληματήσει, τραβούσε το όπλο του, τι θα γινόταν μετά;

ΣΤΑ ΠΟΣΑ "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ" ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ;

Θάνος Τζήμερος

Αν ένας αστυνομικός, βλέποντας τον Κροάτη να ετοιμάζεται να μαχαιρώσει, τραβούσε το όπλο του και τον ξάπλωνε κάτω, τι θα του έκανε η Πολιτεία του "ποτέ ξανά"; Σιδηροδέσμιος στον εισαγγελέα με δίωξη για ανθρωποκτονία, και "αιμοβόρο κτήνος" από τα ΜΜΕ που τώρα ολοφύρονται. 

Πάρτε το απόφαση: όσο οι φλούφληδες της ΝΔ (και οι ιδεοληπτικοί της αριστεράς) έχουν δεμένα τα χέρια της Αστυνομίας, δεν ορίζουν κανόνες εμπλοκής και δεν δίνουν τη δυνατότητα ανάληψης πρωτοβουλιών στους αρμόδιους, τέτοια αιματηρά επεισόδια θα έχουμε όλο και περισσότερα. 

Σήμερα και για να αγριοκοιτάξει ο αστυνομικός τον παραβατικό, χρειάζεται την άδεια του πολιτικού του προϊσταμένου. Όταν τα πράγματα πάνε καλά, τα εύσημα τα παίρνει ο υπουργός. Όταν δεν πάνε, ξηλώνει αυτούς που υποτίθεται ότι έπρεπε να έχουν την πρωτοβουλία, την οποία αυτός τους την αφαίρεσε, και πάλι βγαίνει στον αφρό. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω πως η γενική λύση σε ΟΛΑ αυτά είναι: 

- ξεσκαρτάρισμα της Αστυνομίας από διεφθαρμένους, τεμπέληδες και κομματόσκυλα,
- γερή εκπαίδευση όσων μείνουν,
- σαφείς κανόνες εμπλοκής που θα περιλαμβάνουν τη χρήση αποτρεπτικών μέσων (σπρέι πιπεριού, taser κ.λπ.) και θανατηφόρων, αν χρειαστεί,
- κάμερες στις στολές και τα περιπολικά,
- αλλαγή του νομικού πλαισίου, ώστε αν είναι προφανές ότι ο αστυνομικός ενήργησε εντός των προβλεπομένων ορίων, η υπόθεση να κλείνει με βούλευμα στο στάδιο της προανάκρισης, και
- ελευθερία στους αρμόδιους να αντιμετωπίσουν την παραβατικότητα με τον τρόπο που έχουν εκπαιδευθεί και αντιμετωπίζεται σε όλα τα σοβαρά κράτη. 

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ με τον γούτσου-γούτσου τίτλο ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Ο αρχηγός της Αστυνομίας θα είναι υπεύθυνος για τα πάντα, όπως είναι τώρα ο Υπουργός. Η Αστυνομία θα υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών, μία διεύθυνση του οποίου θα ασχολείται με τα logistics της. Δατς ολ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail