Το ΝΑΤΟ πυροδοτεί τον πόλεμο μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό

Freepen.gr - Η Δύση είναι έτοιμη να ξεκινήσει νέο κύμα στρατιωτικών προμηθειών στην Ουκρανία, ενώ ο στρατός του Κιέβου ηττάται στην πρώτη γραμμή. Η πολυαναμενόμενη αντεπίθεση απέτυχε, αλλά το ΝΑΤΟ δεν σταματά και επανεξοπλίζει τους Ουκρανούς στρατιώτες με νέα όπλα «που αλλάζουν το παιχνίδι» για πιο επιθετική επιχείρηση το φθινόπωρο, αναφέρει το southfront.org.

Ο βοηθός γραμματέας του Στρατού των ΗΠΑ για την απόκτηση, την επιμελητεία και την τεχνολογία Ντάγκλας Ρος Μπους δήλωσε ότι το Σαββατοκύριακο η πρώτη παρτίδα αρμάτων μάχης Abrams εγκρίθηκε τελικά για αποστολή στην Ουκρανία. Τα άρματα μαζί με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό θα πρέπει να φτάσουν μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.

Αν και διάφορες πηγές αναφέρουν πως περισσότερα από δώδεκα άρματα μάχης Abrams βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία.

Το Κίεβο δε θα λάβει την τροποποίηση M1A2 αλλά πιο απαρχαιωμένα 31 M1A1 τανκς προορίζονται για την Ουκρανία. Αυτό αντιστοιχεί σε ένα τάγμα αρμάτων μάχης. Στην παρούσα κατάσταση, αυτό δεν αρκεί για να αντισταθμίσει τις μεγάλες απώλειες του ουκρανικού στρατού.

Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι επίσης δε βρίσκονται πολύ πίσω από την Ουάσιγκτον. Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν υποσχέθηκε πρόσφατα να στείλει πυραύλους SCALP μεγάλου βεληνεκούς από τις εφεδρείες του γαλλικού στρατού.

Με τη σειρά της, η Γερμανία ετοιμάζεται να μεταφέρει πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Taurus. Νωρίτερα το Βερολίνο αρνήθηκε επίσημα μια τέτοια πιθανότητα, αλλά μετά την ανάπτυξη του βρετανικού συστήματος Storm Shadow με τον ουκρανικό στρατό, η αποστολή των πυραύλων Taurus είναι απλώς θέμα χρόνου.

Σύμφωνα με την Bundestag, μόνο 150 από τους 600 πυραύλους είναι τώρα σε κατάσταση λειτουργίας. αλλά η έλλειψη δεν σταματά το Βερολίνο, και στην πραγματικότητα, τα ουκρανικά βομβαρδιστικά επανεξοπλίζονται για την ανάπτυξη αυτών των πυραύλων γερμανο-σουηδικής κατασκευής.

Η μεταφορά του Taurus θα επεκτείνει το ουκρανικό οπλοστάσιο όπλων ακριβείας και θα αυξήσει το εύρος καταστροφής στόχων έως και 500 km. Ωστόσο, ο περιορισμένος αριθμός πυραύλων και βομβαρδιστικών που απομένουν από την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία δε θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιηθούν μαζικά, αλλά μόνο για την εκτέλεση μεμονωμένων στοχευμένων χτυπημάτων. Τουλάχιστον μέχρι το ΝΑΤΟ να στείλει τα πολεμικά του αεροσκάφη στην Ουκρανία.

Σε απάντηση, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τα προληπτικά πλήγματα στις πίσω περιοχές της Ουκρανίας. Οι αποθήκες στις περιοχές Khmelnitsky και Rivne, όπου πιθανότατα ήταν αποθηκευμένοι οι βρετανικοί πύραυλοι Storm Shadow, καταστράφηκαν πρόσφατα.

Ενώ το Κίεβο διακηρύσσει περήφανα ότι η προμήθεια νέων προηγμένων όπλων θα το οδηγήσει στη νίκη, όπως έκαναν τα Javelins, τα Bayraktars, τα Leopards, το ΝΑΤΟ κάνει ό,τι μπορεί να αναγκάσει τους Ουκρανούς να συνεχίσουν τη σφαγή, προστατεύοντας τα συμφέροντα του δυτικού «ανθισμένου κήπου».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail