Ο Ήλιος καίει τη Γη με έντονη ζέστη και αυτή είναι μόνο η αρχή…

Είναι πάντα ζεστό το καλοκαίρι, αλλά αυτό το καλοκαίρι δε μοιάζει με τίποτα που έχουμε δει ποτέ πριν. Για πολλούς, το καλοκαίρι του 2023 φαίνεται ότι κάποιος έριξε τον πλανήτη μας σε έναν εξαιρετικά ζεστό φούρνο και δεν μας αφήνει να βγούμε έξω. Ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας μετά από υψηλή θερμοκρασία ρεκόρ που σημειώνεται σε όλο τον κόσμο και οι ειδικοί προσπαθούν να εξηγήσουν τι μας συμβαίνει. Αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι μυστήριο. 

MICHAEL SNYDER - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Όταν ο ήλιος γίνεται πιο ενεργός, οι θερμοκρασίες τείνουν να ανεβαίνουν και αναφέρεται πως ο αριθμός των ηλιακών κηλίδων που παράγονται αυτή τη στιγμή ξεπερνά ό,τι είδαμε κατά τον τελευταίο ηλιακό κύκλο:

Ο τρέχων ηλιακός κύκλος, γνωστός ως Solar Cycle 25, ήταν γεμάτος δραστηριότητα, περισσότερο από το αναμενόμενο. Οι επιστήμονες στο Διαστημικό Κέντρο Πρόβλεψης Καιρού της Εθνικής Ωκεανικής και Ατμοσφαιρικής Διοίκησης στο Μπόλντερ του Κολοράντο, έχουν ήδη παρακολουθήσει περισσότερες ηλιακές κηλίδες από αυτές που καταμετρήθηκαν στην κορύφωση του προηγούμενου κύκλου.

Επιπλέον, έχουμε δει μερικές πολύ ανησυχητικές ηλιακές καταιγίδες τις τελευταίες εβδομάδες:

Η αυξημένη δραστηριότητα περιελάμβανε επίσης ισχυρές ηλιακές εκλάμψεις και εκτοξεύσεις στεφανιαίας μάζας ή μεγάλα σύννεφα ιονισμένου αερίου που ονομάζονται πλάσμα και μαγνητικά πεδία που εκρήγνυνται από την εξωτερική ατμόσφαιρα του ήλιου. Οι ηλιακές καταιγίδες που δημιουργούνται από τον ήλιο μπορούν να επηρεάσουν τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, το GPS και την αεροπορία και τους δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά της Γης. Αυτά τα συμβάντα προκαλούν επίσης μπλακ άουτ ασυρμάτων και θέτουν ακόμη και κινδύνους για διαστημικές αποστολές με πλήρωμα.

Η ουσία είναι πως η γιγάντια σφαίρα φωτιάς γύρω από την οποία περιστρέφουμε αρχίζει να τρελαίνεται.

Όταν ο ήλιος γίνεται ανήσυχος, τείνουμε να βλέπουμε περισσότερη σεισμική δραστηριότητα. Δεν ήταν λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι έγινε ένας μεγάλος σεισμός στην Αλάσκα το Σάββατο:

Ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ σημειώθηκε αργά το Σάββατο κοντά στη χερσόνησο της Αλάσκας.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία εντόπισαν το σεισμό περίπου 55 μίλια νοτιοδυτικά του Sand Point της Αλάσκας, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Αρχικά είχε μετρηθεί σε μέγεθος 7,4 βαθμών, ανέφερε στο Twitter το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έπληξε περίπου στις 22:48 τοπική ώρα. Στο Kodiak της Αλάσκας, σειρήνες ήχησαν αργά το βράδυ, σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και όπως έχω συζητήσει σε αρκετά πρόσφατα άρθρα, η αυξημένη ηλιακή δραστηριότητα συνήθως σημαίνει και υψηλότερες θερμοκρασίες.

Περιττό να πούμε πως οι θερμοκρασίες ήταν πολύ υψηλές την περασμένη εβδομάδα. Το Σάββατο, το Φοίνιξ γνώρισε «το τρίτο συνεχόμενο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας»:

Το Phoenix κατέγραψε το τρίτο συνεχόμενο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας το Σάββατο καθώς το θερμόμετρο ανέβηκε στους 118 βαθμούς Φαρενάιτ, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 117 το 1998. Αν και η πόλη που ονομάζεται «Η Κοιλάδα του Ήλιου» είναι συνηθισμένη σε ακραίες συνθήκες κατά τη διάρκεια το καλοκαίρι, οι θερμοκρασίες μέχρι στιγμής αυτόν το μήνα ήταν ιδιαίτερα αποπνικτικές.

Η πόλη βρίσκεται σε καλό δρόμο για να σπάσει το ρεκόρ των συνεχόμενων ημερών με υψηλή θερμοκρασία στους 110 ή πάνω από τους 110. Το τρέχον ρεκόρ σημειώθηκε το 1984 και διήρκεσε 18 ημέρες από τις 12 έως τις 29 Ιουνίου. Από τις 15 Ιουλίου, το Phoenix είχε καταγράψει 16 συνεχόμενες ημέρες υψηλών θερμοκρασιών πάνω από 110. Για σχεδόν μια εβδομάδα, οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν έχουν πέσει κάτω από 90.

Οι 118 βαθμοί κάνουν ζέστη!

Αν η υψηλή θερμοκρασία ξεπεράσει τους 110 βαθμούς στο Φοίνιξ για άλλη μια φορά τη Δευτέρα, θα είναι η 18η μέρα στη σειρά.

Αυτό θα ισοφαρίσει το ρεκόρ όλων των εποχών.

Και θα μπορούσαμε ενδεχομένως να δούμε αυτό το ρεκόρ να σπάει την Τρίτη.

Στο Scottsdale, οι αρχές αποφάσισαν στην πραγματικότητα να απαγορεύσουν το φυσικό γρασίδι μπροστά από νέες μονοκατοικίες σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εξοικονομήσουν πολύτιμο νερό:

Καθώς η Αριζόνα που πλήττεται από την ξηρασία ψήνεται σε καύσωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Scottsdale συμφώνησε ομόφωνα αυτή την εβδομάδα να απαγορεύσει το φυσικό γρασίδι μπροστά από μελλοντικές μονοκατοικίες σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης νερού.

Το νέο διάταγμα θα ισχύει για νέες κατοικίες που θα κατασκευαστούν ή θα πάρουν άδεια μετά τις 15 Αυγούστου.

Αυτό είναι τρελό.

Αλλά έτσι έχουν γίνει πλέον ακραία τα πράγματα στις πιο θερμές περιοχές της Αριζόνα.

Δυστυχώς, η πρόβλεψη είναι πολύ μεγαλύτερη ζέστη. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μπροστά μας, μπορούσαμε να δούμε ολοκαίνουργια ρεκόρ να σημειώνονται «από το Νέο Μεξικό στη Λουιζιάνα»:

Ο θόλος της υψηλής πίεσης θα μετατοπιστεί προς τα ανατολικά κατά μήκος της νότιας βαθμίδας του έθνους μέχρι το μέσο μέρος της εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι πολλά άλλα μέρη του Νότου θα δουν όλο και πιο καυτές θερμοκρασίες.

Τα καθημερινά ρεκόρ από την Τρίτη και μετά είναι πιθανότατα από το Νέο Μεξικό στη Λουιζιάνα, καθώς και στη Φλόριντα. Αλμπουκέρκη, Νέο Μεξικό; Lubbock, San Antonio, Austin και Lardo, Τέξας. Μπατόν Ρουζ, Λουιζιάνα και η Τάμπα της Φλόριντα θα μπορούσαν να φτάσουν σε καθημερινά υψηλά ρεκόρ.

Φυσικά οι ΗΠΑ δεν είναι οι μόνες που καίγονται εντελώς.

Οι συνθήκες ήταν τόσο καυτές στην Αθήνα που Έλληνες αξιωματούχοι αποφάσισαν να κλείσουν την Ακρόπολη:

Οι καυτές θερμοκρασίες σε όλη την Ευρώπη ανάγκασαν το κλείσιμο της Ακρόπολης στην Αθήνα για δεύτερη μέρα, καθώς αξιωματούχοι προειδοποίησαν το Σάββατο για ακόμη πιο ζεστό καιρό την επόμενη εβδομάδα, όταν ο υδράργυρος προβλέπεται να φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου (104 βαθμούς Φαρενάιτ) σε πολλούς δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου.

Στις πόλεις, όσοι έβγαιναν έξω βυθίζονταν σε σιντριβάνια, ενώ άλλοι αναζητούσαν πισίνες, θάλασσα ή σκιά με την ελπίδα να ανακουφιστούν από το κύμα καύσωνα που προκάλεσε ο Κέρβερος. Ο αντικυκλώνας υψηλής πίεσης που ερχόταν από το νότο πήρε το όνομά του από τον τρικέφαλο σκύλο στην αρχαία ελληνική μυθολογία που φύλαγε τις πύλες προς τον κάτω κόσμο.

Ο καιρός είναι τρελός και στην Ασία.

Στο Πεκίνο, η θερμοκρασία έχει ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου μόνο 11 φορές, και πέντε από αυτές συνέβησαν μόλις τον περασμένο μήνα:

Από το 1951, το Πεκίνο έχει δει θερμοκρασίες να ανεβαίνουν πάνω από τους 40 C (104 F) σε 11 ημέρες – και πέντε από αυτές σημειώθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η πόλη των 22 εκατομμυρίων κατοίκων έχει ήδη δει ένα νέο ρεκόρ για την πιο ζεστή μέρα της τον Ιούνιο, με υψηλό τους 41,1 βαθμούς Κελσίου (106F) που καταγράφηκε στις 22 Ιουνίου.

Η Κίνα κατακλύζεται από καύσωνα για εβδομάδες, για τον οποίο οι αρχές είπαν ότι είχε φτάσει νωρίτερα και ήταν πιο ακραίος από τα προηγούμενα χρόνια.

Τα καλά νέα είναι ότι έχουμε μόνο λίγους ακόμα μήνες με πραγματικά ζεστό καιρό.

Τα κακά νέα είναι πως ο ήλιος μας θα συνεχίσει να γίνεται πιο ασταθής και έτσι θα υπάρξουν πολύ πιο ακραίες καιρικές συνθήκες τα επόμενα άγρια ​​χρόνια.

Φυσικά όλος ο τρελός καιρός που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο δεν είναι καλός για την παραγωγή τροφίμων.

Οι καλλιέργειες δυσκολεύονται σε όλο τον πλανήτη και οι παγκόσμιες προμήθειες τροφίμων απλώς γίνονται όλο και πιο στενές. Για πολλά περισσότερα σχετικά με αυτό, δείτε ένα άρθρο που μόλις δημοσίευσα με τίτλο «Αποθηκεύστε τρόφιμα όσο μπορείτε, επειδή 2,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν ήδη αρκετό φαγητό καθώς επιταχύνεται αυτός ο νέος παγκόσμιος λιμός» .

Το να προσπαθείς να αγνοήσεις αυτό που συμβαίνει δε θα το κάνει να φύγει.

Πραγματικά ζούμε σε αποκαλυπτικούς καιρούς, και όσα έχουμε ζήσει μέχρι τώρα είναι μόνο η αρχή…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail