Οι Σουηδοί προτρέπονται να μη φορούν επώνυμα ρούχα ή κοσμήματα εν μέσω έξαρσης των ληστειών και της βίας συμμοριών μεταναστών

pixabay / marcelkessler
Freepen.gr - Η αστυνομία στη σουηδική κομητεία Värmland προέτρεψε τους κατοίκους να μην φορούν επώνυμα ρούχα ή ακριβά κοσμήματα όταν περπατούν στη μεγαλύτερη πόλη της κομητείας Karlstad λόγω της αύξησης των ληστειών και της βίας από συμμορίες μεταναστών.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Samnytt, οι πολίτες καλούνται να ντυθούν άσχημα για να μην τους κλέψουν, με τις τοπικές αρχές να εντοπίζουν αρκετές περιοχές στο κέντρο της πόλης και στα προάστια που πρέπει να αποφεύγονται.

Είναι κακή ιδέα να φοράτε οποιαδήποτε ακριβά αντικείμενα, όπως «ένα επώνυμο γιλέκο, χρυσές αλυσίδες ή ένα καπέλο», είπε η Tia Jylhä, η συντονίστρια πρόληψης του εγκλήματος για την αστυνομία της περιοχής Karlstad.

«Βλέπουμε τάσεις που οι νέοι ληστεύουν άλλους και πουλάνε τα αντικείμενα», πρόσθεσε.

Οι νέοι που αναφέρονται είναι κατά κύριο λόγο στρατολογημένοι σε συμμορίες μεταναστών, οι οποίες έχουν εμφανιστεί σε όλη τη Σουηδία τα τελευταία χρόνια, όπως δήλωσαν αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματικοί επιβολής του νόμου και η Magdalena Andersson όταν υπηρετούσε ως πρωθυπουργός της Σουηδίας πέρυσι.

«Η ενσωμάτωση ήταν κακή, και παράλληλα, έχουμε βιώσει έντονη μετανάστευση. Η κοινωνία μας ήταν πολύ αδύναμη, ενώ τα χρήματα για την αστυνομία και τις κοινωνικές υπηρεσίες ήταν πολύ λίγα», είπε η Άντερσον για την κατάσταση πραγμάτων που επέτρεψε στις συμμορίες μεταναστών να ευδοκιμήσουν στις σουηδικές πόλεις.

«Το επίπεδο της βίας στην πρωτεύουσα είναι υψηλό και ο αριθμός των ατόμων που εμπλέκονται είναι τρομακτικός. Κάθε μέρα, τρία νέα άτομα εντάσσονται στο εγκληματικό περιβάλλον, συχνά παιδιά και νέοι», προειδοποίησε το Μάιο ο Αρχηγός της Εθνικής Αστυνομίας Anders Thornberg, αναφερόμενος στη Στοκχόλμη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail