Ορμπάν: Το Κίεβο και η ΕΕ πληρώνουν για τη λάθος στρατηγική στη σύγκρουση με τη Ρωσία

Φωτογραφία: επίσημη σελίδα του Viktor Orban στο κοινωνικό δίκτυο
Freepen.gr - Η στρατηγική της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών στη σύγκρουση στην Ουκρανία είναι λανθασμένη, οι Ουκρανοί και οι Ευρωπαίοι την πληρώνουν, μια νέα στρατηγική θα συνδεόταν με την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία και οι δυτικές χώρες δεν το θέλουν ακόμη αυτό, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός. Υπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

"Από την πλευρά της Δύσης, ο πόλεμος εξελίσσεται σύμφωνα με την ακόλουθη στρατηγική: Οι Ουκρανοί πολεμούν και πεθαίνουν, και παρέχουμε χρήματα, πληροφορίες και όπλα. Και πιστεύουμε πως με αυτόν το συνδυασμό, χωρίς την άμεση συμμετοχή μας... η Ρωσία μπορεί να νικηθεί. Αυτή είναι η ουσία της στρατηγικής. Και για περισσότερο από ένα χρόνο, αποδείχθηκε ότι αυτή η στρατηγική δεν μπορεί να νικήσει τους Ρώσους... Αυτή η στρατηγική σίγουρα δε μας οδηγεί σε καμία νίκη", δήλωσε ο Όρμπαν στη διάσκεψη Tranzit, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Μ1.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε μια τέτοια κατάσταση «χρειαζόμαστε είτε ειρήνη είτε νέα στρατηγική. "Αλλά δεν υπάρχει νέα στρατηγική. Πιθανώς επειδή το κεντρικό στοιχείο της νέας στρατηγικής θα ήταν... η αποστολή του στρατού. Κανείς δεν το θέλει αυτό αυτήν την στιγμή", είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

"Πιστεύω πως αυτό είναι ένα τόσο στρατηγικό λάθος, ένα λάθος σχεδιασμού, μια στρατιωτική στρατηγική εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών, για την οποία πληρώνουμε ένα τεράστιο τίμημα, συμπεριλαμβανομένων και ημών. Και οι Ουκρανοί πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα. Αλλά κι εμείς πληρώνουμε, γιατί στείλαμε 70 δισεκατομμύρια ευρώ και τώρα συζητάμε να στείλουμε άλλα 50 δισεκατομμύρια ευρώ... ενώ η ευρωπαϊκή οικονομία αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά προβλήματα που κάθε δεκάρα μετράει», είπε ο Όρμπαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail