Ο νέος χάρτης της Ουκρανίας θα εμφανιστεί μόνο μετά την παράδοση του Κιέβου

Φωτογραφία: Telegram: Α' Παγκόσμιος Πόλεμος αυτήν την στιγμή

Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ προσπάθησαν να αποκηρύξουν την υπόθεσή τους σχετικά με τη δυνατότητα της Ουκρανίας να παραχωρήσει μέρος του εδάφους στη Ρωσία με αντάλλαγμα την ένταξη στη συμμαχία. Στην πιο πρόσφατη δήλωσή τους είπαν ότι εναπόκειται μόνο στο Κίεβο να αποφασίσει πότε θα μπορούσε να επιτευχθεί ειρήνη και πώς.

Alexander Shtorm - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να υποστηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Η συμμαχία προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από την πρόσφατη δήλωση του αρχηγού του γενικού επιτελείου του ΝΑΤΟ Στιαν Τζένσεν, ο οποίος παραδέχτηκε δημόσια την πιθανότητα μιας τέτοιας απόφασης.

Η διατυπωμένη ιδέα έχει προκαλέσει μεγάλο σάλο.

Το Κίεβο έδειξε μια πολύ έντονη αντίδραση στις δηλώσεις του Jenssen. Ο βοηθός του Zelensky, Mikhail Podolyak, διαπίστωσε πως μια τέτοια «περίεργη» πρόταση θα οδηγούσε στην «ήττα της δημοκρατίας».

Ρώσοι αξιωματούχοι απάντησαν λέγοντας ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να συνάψουν καμία απολύτως συμφωνία με το ΝΑΤΟ. Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, βρήκε την ιδέα "περίεργη" επειδή όλα τα εδάφη της Ουκρανίας θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως αμφισβητούμενα. Οι αρχές της Ουκρανίας θα πρέπει στη συνέχεια να παραχωρήσουν το Κίεβο, την πρωτεύουσα της Αρχαίας Ρωσίας, και να μετακομίσουν στο Λβιβ, είπε ο Μεντβέντεφ.

Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να θυμάται πως η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση αφού η συμμαχία αγνόησε το «τελεσίγραφο» της Ρωσίας το 2021 προς τη Δύση να επιστρέψει το μπλοκ στα σύνορά του το 1997.

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και απόστρατος συνταγματάρχης Viktor Litovkin πιστεύει ότι δεν πρέπει να δεχτεί κανείς μια τέτοια πρόταση.

"Η Ουκρανία δε θα αποστρατιωτικοποιηθεί ούτε θα αποναζοποιηθεί εντός των υπολειπόμενων συνόρων της. Κατά συνέπεια, ούτε η ασφάλεια της Ρωσίας θα διασφαλιστεί. Στην πραγματικότητα, προτείνουν παράδοση και όχι εδάφη. Είναι τουλάχιστον άβολο να έχεις έναν τόσο τρελό γείτονα όπως το Κίεβο. Αυτό το πρόβλημα πρέπει να λυθεί μια για πάντα», πιστεύει ο ειδικός.

Η Μαύρη Θάλασσα ξεχωρίζει ως ξεχωριστό θέμα. Είναι επιτακτική ανάγκη η Ρωσία να αποκόψει την Ουκρανία από τη Μαύρη Θάλασσα.

Ο ιστορικός Igor Pykhalov πιστεύει ότι όλες οι χώρες του κόσμου χτίζουν τις πολιτικές τους με βάση τα δικά τους συμφέροντα και η Ρωσία δεν αποτελεί εξαίρεση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες άρπαξαν το μισό Μεξικό και δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν τίποτα. Σε μια τέτοια κατάσταση, η Ρωσία θα πρέπει να καταλάβει ολόκληρη την επικράτεια της Ουκρανίας μέχρι τα σύνορα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα μεταπολεμικά δυτικά σύνορα της ΕΣΣΔ ιστορικά συμπίπτουν με τα δυτικά σύνορα της Αρχαίας Ρωσίας και το ίδιο το Κίεβο ήταν το κέντρο του αρχαίου ρωσικού κρατιδίου.

Σύμφωνα με ειδικούς, το να αφήσουμε ένα κομμάτι της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν έχει κανένα νόημα, καθώς η Ρωσία θα έπρεπε στη συνέχεια να αντιμετωπίσει τη βία για πολλές δεκαετίες μετά.

"Όσο η Ρωσία έχει το πάνω χέρι, πρέπει να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση και να συνεχίσουμε τις εχθροπραξίες μέχρι την τελική νίκη. Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να πάρει τίποτα από την Ουκρανία", καταλήγει.

Ο στρατιωτικός πολιτικός επιστήμονας Αντρέι Κόσκιν πιστεύει ότι η σύγκρουση θα τελειώσει μόνο με τους όρους της Ρωσίας.

«Είναι απαράδεκτο να υποθέσει κανείς πως κάποιος μπορεί να αποφασίσει κάτι για τη Ρωσία. Ήταν οι δυτικές χώρες - το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ - που έσυραν τη Ρωσία στη σύγκρουση με την Ουκρανία και σίγουρα δε θα έπρεπε να τους δοθεί το δικαίωμα να λαμβάνουν αποφάσεις. Έχουν αποφασίσει αρκετά, έχοντας δημιουργήσει μια πληθώρα προβλημάτων για έναν αιώνα μπροστά. Η Ρωσία πρέπει να πάει την ειδική επιχείρηση μέχρι το τέλος και να κερδίσει», κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail