Το Κίεβο καλύπτει το παράνομο εμπόριο οργάνων - Μόσχα

Russian Foreign Ministry Spokeswoman Maria Zakharova - Ekaterina Chesnokova;  RIA Novosti
Freepen.gr - Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι μέλη της κυβέρνησης του Ουκρανού Προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι ασχολούνται προσωπικά και καλύπτουν την παράνομη εξαγωγή ανθρώπινων οργάνων.

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, η Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης που υποδηλώνουν πως τα όργανα των νεκρών Ουκρανών στρατιωτών, όπως καρδιές, νεφρά και συκώτια, εμφανίζονται σε μερικές από τις μεγαλύτερες αγορές του σκοτεινού δικτύου, με τιμές που ξεκινούν από 5.000 €(5.500$). Ένας έμπορος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι χρειάζονται 48-60 ώρες για να λάβει οποιοδήποτε επιθυμητό όργανο σε ιατρικό κουτί, με τις παραδόσεις να περιορίζονται σε χώρες της ΕΕ.

Η Ζαχάροβα σημείωσε ότι τα όργανα διακινούνται επίσης εκτός σύνδεσης, επικαλούμενη αναφορές από τον Ιούνιο πως εκπρόσωποι ενός υπουργείου Υγείας σε μια χώρα του ΝΑΤΟ είχαν συνάψει συμφωνία με ορισμένους "ιδιώτες επιχειρηματίες" που βοηθήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και το Προεδρικό Γραφείο της Ουκρανίας για να παραδώσουν ένα ψυγείο τρένο γεμάτο ανθρώπινα όργανα και μέρη του σώματος.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η διακίνηση οργάνων στην Ουκρανία έχει αναπτυχθεί από τότε που οι αρχές στο Κίεβο πέρασαν μια σειρά νόμων που "απλοποίησαν δραστικά το έργο των ειδικών μεταμοσχεύσεων στη χώρα”.

Η Ζαχάροβα ισχυρίστηκε ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, οι Ουκρανοί πωλητές οργάνων δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν την προέλευση του βιοϋλικού που προγραμματίζουν για παράδοση. Προφανώς πιστεύεται ότι πολλά από αυτά τα όργανα παρέχονται από ειδικούς μεταμόσχευσης μαύρης αγοράς, οι οποίοι τα αφαιρούν παράνομα από τα σώματα νεκρών στρατιωτών και καίνε τα αζήτητα λείψανα.

Η Ζαχάροβα ισχυρίστηκε ότι τέτοιες υποψίες υποστηρίζονται από το υψηλό ποσοστό θνησιμότητας και τον μεγάλο αριθμό αγνοουμένων Ουκρανών στρατιωτών, καθώς και από την έλλειψη ειδικών και αντιδραστηρίων για τη μελέτη πτωμάτων στην Ουκρανία.

"Αυτό επιτρέπει σε αυτούς τους εγκληματίες να καλύψουν τα ίχνη τους και να στείλουν ανθρώπινα όργανα και μέρη του σώματος στις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας, όπου προετοιμάζονται να σταλούν στο εξωτερικό για μεταμοσχεύσεις", είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail