Οι περισσότεροι Γερμανοί κατά της αποστολής πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο-δημοσκόπηση

Bundeswehr/Marco Linke
Freepen.gr - Οι περισσότεροι Γερμανοί είναι αντίθετοι στην παροχή στο Κίεβο πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν στόχους βαθιά στη ρωσική επικράτεια, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του RTL και της n-tv που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Μια έρευνα που διεξήχθη από το Forsa research institute για λογαριασμό των δύο γερμανικών καναλιών διαπίστωσε ότι μόνο το 28% των Γερμανών πολιτών θέλουν η κυβέρνησή τους να προμηθεύσει την Ουκρανία με πυραύλους Taurus, οι οποίοι φέρουν κεφαλή 500 κιλών και έχουν εμβέλεια περίπου 500 χιλιομέτρων, καθιστώντας τους δυνητικά ικανούς να φτάσουν στη Μόσχα. Εν τω μεταξύ, μια σαφής πλειοψηφία 66% απορρίπτει την ιδέα.

Η Ουκρανία ζητά τον Taurus τουλάχιστον από τα τέλη Μαΐου. Ωστόσο, εκείνη την εποχή, η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ισχυρίστηκε πως ορισμένοι στη γερμανική κυβέρνηση ήταν σκεπτικοί για το αίτημα, αμφιβάλλοντας ότι το Κίεβο θα χρησιμοποιούσε τα όπλα λογικά, επιτρέποντας ενδεχομένως στη σύγκρουση να "κλιμακωθεί ανεξέλεγκτα”.

Παρόμοιες ανησυχίες εξέφρασε και ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο οποίος δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι συμφώνησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πως τα όπλα που προμηθεύονται από τη Δύση δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις στη ρωσική επικράτεια. Την περασμένη εβδομάδα, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους απέκλεισε τέτοιες παραδόσεις, λέγοντας ότι "δεν είναι η πρώτη μας προτεραιότητα αυτήν την στιγμή" και επισημαίνοντας πως οι ΗΠΑ είχαν αποφύγει ως τώρα μια παρόμοια κίνηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail