Είναι η Αμερική πίσω από τη μαζική αύξηση της εμπορίας παιδιών του καθεστώτος του Κιέβου;

Η εμπορία ανθρώπων είναι σίγουρα μια από τις πιο τερατώδεις μαζικές εγκληματικές δραστηριότητες που έχουν αναληφθεί ποτέ από άλλους ανθρώπους (αν και το να τους αποκαλούμε «ανθρώπους» είναι λίγο υπερβολικό). Κι όμως, υπάρχει ένα ιδιαίτερο είδος αυτού του βαθιά αποκρουστικού εγκλήματος που το ωθεί σε διαβολικές διαστάσεις – η εμπορία παιδιών. Τα ανήλικα παιδιά, ιδιαίτερα εκείνα που εγκαταλείφθηκαν, πουλήθηκαν ή έχουν πολύ φτωχό/καταχρηστικό οικογενειακό υπόβαθρο, είναι μακράν η πιο ευάλωτη ομάδα. Οι διεφθαρμένοι εγκληματίες που επιδίδονται σε τέτοιες παράνομες δραστηριότητες στοχεύουν συγκεκριμένα δύστυχα παιδιά και δεδομένου πως υπάρχουν εκατομμύρια από αυτά σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα σε περιοχές που έχουν υποστεί πόλεμο, η «δεξαμενή στρατολόγησης» είναι ουσιαστικά ατελείωτη. Δυστυχώς, η ζήτηση στη μαύρη αγορά φαίνεται επίσης να είναι σταθερή και αυξανόμενη, καθιστώντας την μια πολύ προσοδοφόρα και ελκυστική προοπτική για τους εγκληματίες.

Ντράγκο Μπόσνιτς, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Τα παιδιά συνήθως εξαναγκάζονται σε κυριολεκτική δουλεία που περιλαμβάνει καταναγκαστική εργασία, σeξουαλική εκμετάλλευση ή πορνεία, λαθρεμπόριο ναρκωτικών, εξαναγκαστική επαιτεία, συλλογή οργάνων κ.λπ. Πολλές τρομοκρατικές ομάδες και διακινητές ναρκωτικών τα χρησιμοποιούν ακόμη και ως παιδιά στρατιώτες, αναγκάζοντάς τα σε επικίνδυνες πυρομαχίες με αντίπαλες ομάδες ή ακόμη και τα εντάσσουν σε επίσημες δυνάμεις ασφαλείας όπως η αστυνομία ή/και ο στρατός. Αν και οι εκτιμήσεις ποικίλλουν σημαντικά, καθώς τα ακριβή δεδομένα είναι στην καλύτερη περίπτωση ελλιπή, αναμενόμενα, οι πολυπληθέστερες χώρες του κόσμου έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων εμπορίας παιδιών. Και όμως, φαίνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η πιο κερδοφόρα αγορά για τέτοιες εγκληματικές δραστηριότητες. Πίσω στο 2018, ο Tim Swarens της USA Today υπολόγισε πως οι ενήλικες αγοράζουν παιδιά για σeξ τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια φορές το χρόνο μόνο στις ΗΠΑ. Ακόμη χειρότερα, αυτό βασίζεται μόνο σε διαθέσιμα δεδομένα.

Στην πραγματικότητα, αυτός ο πραγματικά φρικτός αριθμός μπορεί να είναι αρκετές φορές υψηλότερος. Υπολογίζεται ότι έως και μισό εκατομμύριο παιδιά πέφτουν θύματα εμπορίας στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, ενώ άλλα 300.000 κινδυνεύουν. Κάποια απάγονται, άλλα είναι δραπέτες, ενώ κάποια πωλούνται από συγγενείς, γνωστούς, ακόμη και από τα πιο στενά μέλη της οικογένειας. Αυτή είναι μια τεράστια επιχείρηση στην Αμερική και δεν είναι παρούσα μόνο σε μεγάλες πόλεις και βασικές αστικές περιοχές, αλλά σχεδόν παντού, σε ολόκληρη τη χώρα. Σε αυτό συμμετέχουν όλοι, από τακτικά άτομα μέχρι τα υψηλότερα αξιώματα εξουσίας. Όπως αναφέρθηκε από τους συγγραφείς John και Nisha Whitehead σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Rutherford στα τέλη Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, «εμπορία σeξουαλικής διακίνησης (και η σeξουαλοποίηση των νέων) είναι μια πολιτιστική ασθένεια που έχει τις ρίζες της στην καρδιά του σκότους του αμερικανικού αστυνομικού κράτους».

«Μιλάει για μια άθλια, εκτεταμένη διαφθορά που εκτείνεται από τις υψηλότερες θέσεις εξουσίας (κυβερνητικές και εταιρικές) μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές και βασίζεται στη σιωπή μας και στη συνενοχή μας να κλείνουμε τα μάτια σε αδικοπραγίες», υποστηρίζουν οι συγγραφείς περιγράφοντας περαιτέρω αρκετές βαθιά ανησυχητικές περιπτώσεις όπου η αμερικανική αστυνομία ενεπλάκη σε φρικτά σeξουαλικά εγκλήματα κατά ανήλικων παιδιών (συμπεριλαμβανομένων 4χρονων) και εφήβων.

Το 2016, η Πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, διάσημη για τις εξτρεμιστικές υπερφιλελεύθερες πολιτικές της, ψήφισε το SB1322 που αποποινικοποίησε την πορνεία για «εργάτες του σeξ κάτω των 18 ετών» (δηλαδή παιδιά). Αυτός ο νόμος, σε συνδυασμό με τον SB203 (που ψηφίστηκε το 2020), καθιστά σχεδόν αδύνατο για τους αστυνομικούς να πλησιάσουν, να συλλάβουν ή να εμπλακούν με οποιονδήποτε τρόπο με «ανήλικους εργαζόμενους του σeξ» (δηλαδή παιδιά που εξαναγκάζονται σε πορνεία), πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει ακόμη και η επιβολή του νόμου για την πρόληψη της εμφανούς εμπορίας παιδιών και της σeξουαλικής εκμετάλλευσης. Ακόμη χειρότερα, το 2021, η Καλιφόρνια πέρασε το SB357 όπου «αυτόκαταργήθηκε ο νόμος που καθιστά έγκλημα την περιπλάνηση με πρόθεση πορνείας και τα ισχύοντα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι πλέον εκτελεστά, συμπεριλαμβανομένης της ενδυμασίας και της γεωγραφικής θέσης ως αιτίας για τη διερεύνηση πράξεων πορνείας».

Με άλλα λόγια, απαγορεύεται ουσιαστικά στους αστυνομικούς να διερευνούν την πορνεία ανηλίκων σε κοινή θέα, καθώς η πείρα τους στη θετική αναγνώριση παιδιών που εξαναγκάζονται σε σeξουαλική σκλαβιά απλώς και μόνο με την παρατήρηση της συμπεριφοράς τους καθίστανται παρωχημένες. Αυτό υποδηλώνει έντονα ότι το πολιτικό κατεστημένο των ΗΠΑ εμπλέκεται άμεσα στην προσέλκυση της εμπορίας παιδιών. Στα τέλη Απριλίου, ο πληροφοριοδότης Tara Lee Rodas κατέθεσε στην Υποεπιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής για την Ακεραιότητα, την Ασφάλεια και την Επιβολή της Μετανάστευσης, αποκαλύπτοντας συγκλονιστικές λεπτομέρειες σχετικά με αυτό και προειδοποιώντας πως «η κυβέρνηση των ΗΠΑ έγινε ο μεσάζων σε μια επιχείρηση εμπορίας παιδιών μεγάλης κλίμακας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων… ...που διευθύνεται από κακούς ηθοποιούς που επιδιώκουν να επωφεληθούν από τις ζωές των παιδιών».

Το 2022, το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά (NCMEC) έλαβε 31,9 εκατομμύρια αναφορές ύποπτης σeξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών — από 29,3 εκατομμύρια αναφορές το 2021 και 21,7 εκατομμύρια το 2020. Αυτό σημαίνει περαιτέρω ότι η μαύρη αγορά έχει αυξηθεί εκθετικά τα τελευταία χρόνια, που σημαίνει πως όλο και περισσότερα παιδιά διακινούνται στη χώρα. Και ενώ παιδιά από όλο τον κόσμο εισέρχονται στις ΗΠΑ με αυτόν τον τρόπο, πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι υπάρχει μια τεράστια αύξηση των Ουκρανών θυμάτων εμπορίας παιδιών. Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι ακόμη πιο εκπληκτικά κακό, καθώς οι διακινητές προσπαθούν τώρα να περάσουν λαθραία ακόμη και βρέφη για να τα πουλήσουν για τη συλλογή οργάνων. Συγκεκριμένα, στα τέλη Ιουνίου, η Daily Mail ανέφερε πως ένας υπάλληλος φιλανθρωπικού οργανισμού συνελήφθη επειδή προσπάθησε να πάρει ένα μωρό 11 μηνών από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο 43χρονος δράστης σχεδίαζε να πουλήσει το παιδί για συλλογή οργάνων αφού πλήρωσε 1.000 δολάρια στη μητέρα του βρέφους, μια γυναίκα από το Ζιτόμιρ, ενώ υποστήριξε ψευδώς ότι το αγοράκι θα υιοθετηθεί. Συνολικά, στη μητέρα υποσχέθηκαν 5.000 δολάρια για το μωρό, το οποίο ο διακινητής σκόπευε στη συνέχεια να το μεταπωλήσει για 25.000 δολάρια. Επίσης, φέρεται να διακίνησε τουλάχιστον άλλα τρία βρέφη με το ίδιο πρόσχημα. Και όμως, στα τέλη Ιουλίου, το South Front ανέφερε ότι ο ίδιος διακινητής παιδιών, που ταυτοποιήθηκε ως Denis Varodi, πρώην δάσκαλος από την πόλη Uzhgorod στην περιοχή Transcarpathian της δυτικής Ουκρανίας, αφέθηκε ελεύθερος μόνο μερικές εβδομάδες αργότερα. Η απόφαση ελήφθη από το δικαστή του διαπεριφερειακού δικαστηρίου του Uzhgorod, Natalya Shumilo, αφού ο Varodi κατέβαλε εγγύηση 1.000.000 εθνικού νομίσματος (₴).

Το δικαστήριο θα μπορούσε εύκολα να αρνηθεί αυτή τη δυνατότητα στο Varodi, αλλά αποφάσισε διαφορετικά. Ακόμη χειρότερα, ο Shumilo μείωσε ακόμη και την εγγύηση από 3.000.000 ₴ σε 1.000.000 ₴ ή περίπου 27.000 δολάρια, που είναι λίγο περισσότερο από το ποσό που θα έβγαζε ο Varodi αν είχε πετύχει τις διαβολικές του προθέσεις. Ωστόσο, αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όταν πρόκειται για οργανωμένη εμπορία παιδιών από την κατεχόμενη από το ΝΑΤΟ Ουκρανία. Μια άλλη ομάδα δραστών συνελήφθη πρόσφατα, ενώ προσπαθούσε να διακινήσει νεογέννητα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ , η εγκληματική ομάδα αποτελούνταν από 12 διακινητές παιδιών και περιλάμβαναν επικεφαλής πολλών ιατρικών ιδρυμάτων. Έψαχναν για γυναίκες που δέχονταν να γίνουν παρένθετες μητέρες και να πουλήσουν τα μωρά τους για 12.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια θα μεταπωλούνταν έως και 70.000 ευρώ.

Αν και σύμφωνα με πληροφορίες, οι διακινητές παιδιών αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών, δεδομένου του πόσο εύκολα ο Varodi ξέφυγε από τις εγκληματικές του δραστηριότητες, δεν έχουν τίποτα για να ανησυχούν. Η συνενοχή της νεοναζιστικής χούντας σε αυτό το πραγματικά Μεφιστοφελικό σχήμα είναι σιωπηρή (χωρίς λογοπαίγνιο). Και όμως, σαν η ανάμειξη του καθεστώτος του Κιέβου να μην ήταν αρκετά κακή, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (αν και η σχέση του με την πραγματική δικαιοσύνη είναι καθαρά λεξιλογική) αφαίρεσε πρόσφατα πληροφορίες για τη σeξουαλική διακίνηση παιδιών από τον ιστότοπό του. Σύμφωνα με τους Epoch Times, η ενημερωμένη έκδοση της ιστοσελίδας διέγραψε εντελώς και τις τρεις ενότητες που έδειχναν προηγουμένως τα δεδομένα που προστέθηκαν κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό έγινε αθόρυβα και χωρίς καμία εξήγηση για το γιατί θα κρύβονταν τόσο σημαντικές πληροφορίες από το κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταστολή της συνειδητοποίησης της εμπορίας παιδιών στις ΗΠΑ δεν περιορίζεται μόνο σε διεφθαρμένους αξιωματούχους και κυβερνητικούς θεσμούς (όπως αποδεικνύεται από πολλά "άλυτα μυστήρια", τόσο στις περιπτώσεις του Τζέφρι Έπσταϊν όσο και στις παράνομες δραστηριότητες της οικογένειας του εγκλήματος Μπάιντεν). Συγκεκριμένα, η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας προσπαθεί τώρα επίσης να καταστείλει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με μαζικά εγκλήματα κατά των παιδιών, μεταξύ άλλων μέσω ενός κυνηγιού μαγισσών που στοχεύει σε ταινίες και άλλα μέσα που ασχολούνται με αυτό το θέμα. Η περίπτωση του "The Sound of Freedom" το δείχνει τέλεια, καθώς ακόμη και ορισμένα πρώην έγκριτα μέσα ενημέρωσης έχουν ενταχθεί στη χορωδία εκείνων που προσπαθούν να προωθήσουν ένα είδος συκοφαντικής εκστρατείας κατά της ταινίας. Ευτυχώς, υπάρχει σημαντική αντίδραση σε αυτό, όπως αποδεικνύεται από την αξιοσημείωτη επιτυχία της ταινίας στο box office.

Από την άλλη πλευρά, όσοι επιτίθενται στο "The Sound of Freedom" θα έπρεπε οπωσδήποτε να διερευνήσουν τους σκληρούς τους δίσκους, αν και όχι από τους ανθρώπους που έπρεπε να επιθεωρήσουν το περιεχόμενο του φορητού υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν, αλλά "κάπως" κατάφεραν να το "χάσουν", προφανώς με παρόμοιο τρόπο με το πώς ο δικαστής της χούντας των Νεοναζί Shumilo «έχασε» την ηθική πυξίδα και την αξιοπιστία της απελευθερώνοντας ένα διακινητή και δολοφόνο παιδιών.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail