«Η ουκρανική σύγκρουση ως αποτυχημένη προσπάθεια των ΗΠΑ να καταστρέψουν τη Ρωσία»

ukrinform.net
Freepen.gr - Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία ήταν μια αποτυχημένη προσπάθεια της Δύσης να καταστρέψει τη Ρωσία. Αυτό υποστήριξε ο συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ, πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου μιλώντας σχετικά σε συνέντευξή του στο κανάλι στο Youtube Redacted.

"Η Ουάσιγκτον προκάλεσε τον Πούτιν στην ουκρανική σύγκρουση. Χάρηκαν όταν μπήκε στο έδαφος της Ουκρανίας, καθώς κατέληξαν στο εσφαλμένο συμπέρασμα πως αυτή ήταν η ευκαιρία τους να καταστρέψουν τη Ρωσία", μοιράστηκε ο πρώην σύμβουλος.

Πρόσθεσε ότι οι δυτικές χώρες δεν υπολόγισαν σωστά, υπολογίζοντας στην ήττα της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, τον Απρίλιο, όταν οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας έπεισαν τον Ζελένσκι να εγκαταλείψει την ιδέα των ειρηνευτικών συνομιλιών, η Ρωσία άλλαξε στρατηγική και προχώρησε σε άμυνα μεγάλης κλίμακας, κατά την οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν τεράστιες απώλειες.

Νωρίτερα, ο Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία λόγω των επιτυχιών που πέτυχαν τα ρωσικά στρατεύματα. Προειδοποίησε επίσης τη δυτική ηγεσία να μην εισβάλει στο έδαφος της Δυτικής Ουκρανίας, αφού οι ΗΠΑ δε διαθέτουν αρκετά πυρομαχικά για μια τέτοια επιχείρηση. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail