Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις σε Σύριους «Μετριοπαθείς αντάρτες» που είχαν εξοπλίσει στο παρελθόν

pixabay / Alexas_Fotos
Το 2013 η CIA μοίραζε αντιαρματικούς πυραύλους TOW σε ομάδες «μετριοπαθών ανταρτών» που πολεμούσαν την κυβέρνηση στη Συρία. Αυτές οι ομάδες φέρεται να «ελέγχθηκαν» πριν λάβουν χρήματα και όπλα. Δυστυχώς ο «έλεγχος» ήταν κάτι στο οποίο η CIA δεν ήταν ποτέ καλή.

moonofalabama.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Μία από τις ομάδες που έλαβαν τέτοια υποστήριξη ήταν η Μεραρχία Hamza:

Μεραρχία Hamza (Forqat al-Hamza – فرقة الحمزة): Μια ομάδα του FSA που αποτελείται από έξι υποκατάστατες ταξιαρχίες που δραστηριοποιούνται κυρίως στα περίχωρα του Inkhil στη Daraa. Η Μεραρχία Hamza έχει λάβει ATGM TOW και λειτουργεί υπό την επίβλεψη του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Daraa. Λαμβάνουν ξένη υποστήριξη από δυτικούς και αραβικούς υποστηρικτές του κράτους και είναι μέλος του συνασπισμού του Νότιου Μετώπου. Το Νότιο Μέτωπο έχει δηλώσει τη δέσμευσή του για ένα πολιτικό κράτος και έχει κυκλοφορήσει ένα ολοκληρωμένο πολιτικό πρόγραμμα για την υποστήριξη της δημοκρατικής μεταρρύθμισης. Η Μεραρχία ενώθηκε με το Μέτωπο Επαναστατών της Συρίας και το 1ο Σύνταγμα Πυροβολικού για να δημιουργήσουν την 1η Στρατιά, η οποία αργότερα διαλύθηκε. Η Μεραρχία Hamza συνεχίζει να χρησιμοποιεί τις εικόνες της 1ης Στρατιάς παράλληλα με τις δικές της, ενώ οι άλλοι πρώην αντικαταστάτες δεν το κάνουν. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης:  YouTube ; YouTube (παλαιότερο κανάλι) 

Η Χάμζα αργότερα υποστηρίχθηκε και από το Πεντάγωνο. Χωρίς αυτή την υποστήριξη η ομάδα δε θα είχε γίνει ποτέ μια βιώσιμη οντότητα. Τα πράγματα έγιναν λίγο περίπλοκα όταν πολιτοφυλακές οπλισμένες από το Πεντάγωνο άρχισαν να πολεμούν αυτούς που ήταν οπλισμένοι από τη CIA.

Αργότερα η Χαμζά χρηματοδοτήθηκε από το τουρκικό κράτος. Αυτό και πάλι έκανε τα πράγματα λίγο περίπλοκα:

Elijah J. Magnier @ejmalrai - 17:39 · 16 Οκτωβρίου 2019

Θυμάστε όταν οι #ΗΠΑ ξόδεψαν 500 εκατομμύρια δολάρια για να εκπαιδεύσουν / εξοπλίσουν τη Μεραρχία Al-Hamza;

Λοιπόν, οι εκπαιδευμένοι στις ΗΠΑ "Μετριοπαθείς αντάρτες" πολεμούν - κάτω από μια χώρα με σημαία του ΝΑΤΟ (#Τουρκία) - το εκπαιδευμένο από τις ΗΠΑ Κουρδικό YPG στην περιοχή που κατέχεται από τις #ΗΠΑ.

Θα το κάνω ακόμα πιο εύκολο: Πριν από λίγα λεπτά, ο #US Prsdt @realDonaldTrump είπε ότι «το PKK είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το #ISIS (το Ισλαμικό Κράτος)».

Οι εκπαιδευμένοι και οπλισμένοι εκπρόσωποι των Κούρδων της Συρίας από τις ΗΠΑ, το YPG, είναι το συριακό παρακλάδι του PKK που ο Τραμπ θεωρεί πολύ πιο επικίνδυνο από το ISIS.

Δέκα χρόνια μετά τον «έλεγχο» του, η Hamza τυγχάνει και πάλι της προσοχής των ΗΠΑ. Αυτή τη φορά από το Υπουργείο Οικονομικών:

Σήμερα, το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (OFAC) ορίζει δύο ένοπλες πολιτοφυλακές με έδρα τη Συρία και τρία μέλη των ηγετικών δομών των ομάδων σε σχέση με σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον όσων κατοικούν στην περιοχή Αφρίν της βόρειας Συρίας. . Ορίζεται επίσης μια εταιρεία πωλήσεων αυτοκινήτων που ανήκει στον αρχηγό μιας από τις ένοπλες ομάδες.
...
Η Μεραρχία Hamza, μια άλλη ένοπλη ομάδα αντιπολίτευσης που δρα στη βόρεια Συρία, έχει εμπλακεί σε απαγωγές, κλοπές περιουσίας και βασανιστήρια. Το τμήμα λειτουργεί επίσης χώρους κράτησης στα οποία στεγάζει όσους απήγαγε για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής τους, τα θύματα κρατούνται για λύτρα, συχνά υφίστανται σeξουαλική κακοποίηση στα χέρια των μαχητών της Μεραρχίας Hamza.

Η Ταξιαρχία Σουλεϊμάν Σαχ και η Μεραρχία Χαμζά έχουν οριστεί σύμφωνα με την ΕΟ 13894 ως υπεύθυνη ή συνένοχη ή ότι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στη διάπραξη σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά του συριακού λαού.
...
Ο Sayf Boulad Abu Bakr είναι ο αρχηγός της Μεραρχίας Hamza και το δημόσιο πρόσωπο της, εμφανιζόμενος σε πολυάριθμα προπαγανδιστικά βίντεο που παράγονται από τη Μεραρχία Hamza. Ενώ ο Αμπού Μπακρ ήταν διοικητής, η Μεραρχία Χαμζά έχει κατηγορηθεί για βίαιη καταστολή του τοπικού πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένης της απαγωγής Κούρδισσων γυναικών και της άγριας κακοποίησης κρατουμένων, που μερικές φορές οδηγούσε στο θάνατο.

Ο Sayf Boulad Abu Bakr έχει οριστεί σύμφωνα με την EO 13894 για να ενεργεί ή να ισχυρίζεται ότι ενεργεί για λογαριασμό ή για λογαριασμό, άμεσα ή έμμεσα, της Μεραρχίας Hamza.

Η έκθεση του AP σχετικά με τις νέες κυρώσεις δεν αναφέρει καμία υποστήριξη του Πενταγώνου ή της CIA που είχαν λάβει προηγουμένως οι ομάδες.

Αναρωτιέται κανείς πόσος χρόνος θα χρειαστεί μέχρι να κυρώσουν οι ΗΠΑ τη φασιστική πολιτοφυλακή που έχουν και τώρα εξοπλίζουν και χορηγούν στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail