Τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια δείχνουν ότι δεν υπάρχει κράτος - Ζούμε κατά τύχη

Τα δολοφονικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια εξηγούν γιατί η πλειοψηφία δεν επιθυμεί γήπεδα κοντά στο σπίτι της. Η δε αστυνομία παρακολουθούσε, λένε, διακριτικά. Τι στην ευχή παρακολουθούσε; Ένα κονβόι διασχίζει όλη τη χώρα, κόσμος μπαίνει στον ΗΣΑΠ με μακριά αντικείμενα στα χέρια αλλά κανείς δεν ασχολείται.

Του Στρατή Μαζίδη

Δηλαδή είχαμε αμέτρητες ώρες να αποτραπεί το κακό, αλλά η αστυνομία έκανε ότι κοιμάται. Ο δε κ. Οικονόμου εξακολουθεί ακόμη να υποδύεται τον υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ; Κυριολεκτικά ΠΡΟ-ΠΟ όμως. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.; Παραμένει στη θέση του; Η παραίτησή τους είναι επιβεβλημένη.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως η χώρα μας υπάρχει από τύχη; Δεν είναι μόνο το κονβόι των Κροατών, λαθροδιακινητές αποβιβάζουν παράνομα κόσμο στις ακτές της Εύβοιας ή οδηγούν ανάποδα σε αυτοκινητόδρομους.

Στη χώρα μας οι εγκληματίες δεν τιμωρούνται. Κυκλοφορούν ελεύθεροι. Κι αυτό παίζει το ρόλο του. Το ματς ορθά πήρε αναβολή. Αλλά πήρε μόνο αυτό, αναβολή, γιατί είναι πολλά τα λεφτά Αρη. Προσωπικά στη θέση των Κροατών θα απέσυρα την ομάδα.

Η Αστυνομία μίλησε και για Ελληνες συνεργούς. Άλλωστε η κοινή λογική δείχνει πως ο τρόπος που κινήθηκαν οι Κροάτες αφήνει την εντύπωση ότι είχαν βοήθεια [;], καθοδήγηση [;] εντός των συνόρων. Δεν ξέρω αν ήταν "παναθηναϊκοί", όπως ακούγεται, αν και τέτοιοι άνθρωποι στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε. Χρειάζονται στοιχεία για να εξακριβωθεί η οπαδική τους ταυτότητα και το γηπεδικό τους παρελθόν. Θα μου πείτε; Και ποιος θα τα βρει; Η ΕΛ.ΑΣ. που... παρακολουθούσε; Όμως πλέον ο φόβος για αντίποινα είναι μεγάλος. Προσ-εύχομαι οι φίλοι της ΑΕΚ να μην τσιμπήσουν, διότι ίσως κάποιοι άλλοι, ποιοι δεν ξέρω, πολύ αρέσκονται να μας βλέπουν να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας. Προσωπικά σκεπτόμουν μετά από χρόνια να ξαναπάω στο γήπεδο. Θα το σκεφτώ πολύ περισσότερο.

Τι στην ευχή πια έχουν να χωρίσουν κάποιοι; Παναθηναϊκοί, Ολυμπιακοί, Αεκτζήδες, Αρειανοί, Παοκτζήδες συνυπάρχουν σε οικογένειες, παρέες, δουλειές, σχέσεις, τι καταλαμβάνει ορισμένους και μετατρέπουν τον αθλητισμό και την όποια τάση για καζούρα σε...υπαρξιακό πόλεμο; Τόσο κενή περιεχομένου είναι η ζωή τους; 

Η ουσία είναι ότι ακόμη ένας άνθρωπος, ένας νέος 29 ετών χάθηκε γιατί κάποιοι ανεγκέφαλοι διψούν για αίμα και κάποιοι άλλοι υπεύθυνοι που πληρώνονται από όλους εμάς [και των γονέων του 22χρονου συμπεριλαμβανομένων] απλά... παρακολουθούσαν. Τι να σκέπτονται οι γονείς; Τι να ένιωσε ο ίδιος τις στιγμές που η ψυχή φτερούγισε εγκαταλείποντας το σώμα βλέποντας τη ζωή που είχε μπροστά του απλά να φεύγει; Μόνο ο Θεός γνωρίζει.

Προχθές άκουσα μια συνέντευξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο sdna. Αναφέρεται και στους κάφρους. Αξίζει να την παρακολουθήσουν στο youtube οι φίλαθλοι όλων των ομάδων, ώστε να αναλογιστούμε τι ποδόσφαιρο, μπάσκετ κ.ο.κ. θέλουμε.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, αυτό το κονβόι θα είχε σταματήσει στα πρώτα χιλιόμετρα εντός της επικράτειας και τα μέλη του μετά από μια όχι ευχάριστη βραδιά σε χώρους κράτησης, θα απελαύνονταν. Ή θα τους άφηναν μέχρι ενός σημείου για να ξετρυπώσουν και τους εντός συνόρων συνεργούς. Θα συνέβαινε ποτέ κάτι τέτοιο πχ στο Ισραήλ;

Η Ελλάδα υπάρχει από καθαρή τύχη. Δεν είναι πλέον κράτος. Πρόκειται απλά για ένα χώρο, όπου αν έχεις τύχη, διάβαινε. Κανείς δεν είναι ασφαλείς πουθενά. Αυτό όμως δεν εξοργίζει κανέναν. Αν ήταν καμιά ξαπλώστρα, ίσως να ξυπνούσαμε.

Θερίζουμε όσα σπείραμε. Μια χώρα δίχως παιδεία με αγράμματους 20ρηδες μαθητές αλλά όχι δια-μορφωμένους ανθρώπους χωρίς ταυτότητα, διότι οι τελευταίοι εκτός των άλλων, έχουν το προνόμιο να σκέπτονται, να φιλτράρουν, να ενδιαφέρονται και να μη χειραγωγούνται ενταγμένοι σε αγέλες.

Η κατρακύλα του ανθρώπου του 21ου αιώνα ότι εθνικότητας κι αν είναι, τελικά δεν έχει σταματημό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail