Σχέδια αποστολής πολεμικών αεροσκαφών στο Κίεβο αυξάνοντας τη συμμετοχή της Δύσης στη σύγκρουση

Stanislav Krasilnikov/TASS
Freepen.gr - Τα σχέδια των ευρωπαϊκών χωρών να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 και ελικόπτερα Mi-24B στο Κίεβο δείχνουν την αυξανόμενη εμπλοκή τους στη σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Ο τσεχικός στρατός σχεδιάζει να στείλει τα ρωσικής κατασκευής ελικόπτερα Mi-24B στο Κίεβο αφού παραλάβει μαχητικά ελικόπτερα αμερικανικής κατασκευής. Την περασμένη εβδομάδα, ήρθαν τα νέα μετά την "περιοδεία επαιτείας" του [Ουκρανού Προέδρου Βλαντιμίρ] Ζελένσκι σε ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ολλανδίας, της Δανίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας, καθώς σκοπεύουν να παράσχουν στο Κίεβο μαχητικά αεροσκάφη F-16. Όλα αυτά τα βήματα επιβεβαιώνουν την εχθρική στάση των Δυτικών απέναντι στη Ρωσία και την αυξανόμενη εμπλοκή τους στη σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, οι δυτικές χώρες απαιτούν να συνεχίσει η Ουκρανία «την πολυδιαφημισμένη αντεπίθεσή της, πλημμυρίζοντας το εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου με όπλα, εκπαιδεύοντας ουκρανικά στρατεύματα και στέλνοντας μισθοφόρους και πληροφορίες στην Ουκρανία» ώστε να μπορέσει να πραγματοποιήσει πλήγματα σε ρωσικό έδαφος. «Προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή των δυτικών χορηγών του από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην πρώτη γραμμή, συμπεριλαμβανομένης της αποτυχίας της λεγόμενης «αντεπίθεσης», το νεοναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο συνεχίζει να διεξάγει άσκοπες επιθέσεις σε αστικές εγκαταστάσεις στη Ρωσία, οι οποίες καλύπτονται ευρέως από ουκρανικά και ξένα ΜΜΕ», σημείωσε η Ρωσίδα διπλωμάτης.

Τόνισε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της αποστρατιωτικοποίησης και αποναζοποίησης της Ουκρανίας και της εξάλειψης των απειλών για την ασφάλεια της Ρωσίας, παραμένουν επίκαιροι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail