Αναλυτής: Το μέλλον των ρωσοαιγυπτιακών σχέσεων φαίνεται πολλά υποσχόμενο

РИА Новости / Максим Богодвид
Freepen.gr - Το μέλλον των ρωσοαιγυπτιακών σχέσεων φαίνεται πολλά υποσχόμενο, αυτό επιβεβαιώνεται από κοινά έργα, δήλωσε στο RIA Novosti ο Αιγύπτιος ειδικός στις διεθνείς σχέσεις Ayman Samir με την ευκαιρία της 80ης επετείου των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ ΕΣΣΔ και Αιγύπτου εγκαθιδρύθηκαν στις 26 Αυγούστου 1943.

"Κατά τη γνώμη μου, το μέλλον των αιγυπτιο-ρωσικών σχέσεων είναι πολλά υποσχόμενο. Θα είναι μεγάλη επιτυχία. Αυτό επιβεβαιώνεται, πρώτα από όλα, από τα έργα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή", είπε ο Σαμίρ.

Μιλώντας για κοινά έργα, ο εμπειρογνώμονας επέστησε ιδιαίτερη προσοχή στον πρώτο πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στην Αίγυπτο, το El-Dabaa, το οποίο κατασκευάζεται με τη συμμετοχή της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rosatom.

«Πιστεύω πως ο αιγυπτιακός και ο ρωσικός λαός έχουν πολύ ισχυρές σχέσεις για πολλές δεκαετίες», σημείωσε ο Σαμίρ, αναφέροντας ότι το 1956 η ΕΣΣΔ παρείχε πολιτική υποστήριξη στην Αίγυπτο, εναντίον της οποίας η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και το Ισραήλ εξαπέλυσαν μια «τριπλή επίθεση».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail