Ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης: η κατάσταση στο Νίγηρα μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο πόλεμο στην Αφρική

ΑΡ Photo/Fatahoulaye Ηassane Μidou
Freepen.gr - Ο πρώην διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, απόστρατος ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ Τζέιμς Σταυρίδης πιστεύει ότι η κατάσταση στον Νίγηρα θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε πόλεμο πλήρους κλίμακας στην αφρικανική ήπειρο.

Νωρίτερα, η ECOWAS έδωσε προθεσμία μίας εβδομάδας για να επανέλθει ο Πρόεδρος Μοχάμεντ Μπαζούμ στην εξουσία στον Νίγηρα. Διαφορετικά, όπως είπε ο επικεφαλής της κοινοτικής επιτροπής, Omar Alye Toure, η ECOWAS θα χρησιμοποιήσει βία για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης.

Την ίδια ώρα, δυτικά μέσα έγραψαν πως είχε ήδη αναπτυχθεί σχέδιο για πιθανή στρατιωτική επέμβαση στο Νίγηρα.

"Θα οδηγήσει αυτό (η κατάσταση στον Νίγηρα) σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας στην Αφρική; Φυσικά, υπάρχει πιθανότητα για αυτό. Θα ήταν ένα σημαντικό και καταστροφικό γεγονός", έγραψε ο Σταυρίδης στο κοινωνικό δίκτυο Χ (Twitter).

Αντάρτες στο Νίγηρα δήλωσαν χθες ότι ένα κράτος, που δεν προσδιόρισαν, προετοιμάζει επίθεση στη χώρα τους. Ανακοίνωσαν επίσης το κλείσιμο του εναέριου χώρου του Νίγηρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail