Ζαχάροβα: Οι ΗΠΑ εμπόδισαν τη Ρωσία να προμηθεύει λιπάσματα σε χώρες που έχουν ανάγκη

ΑΡ Photo / Sercan Οzkurnazli
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες «βγήκαν από δέρμα φιδιού» έτσι ώστε οι χώρες που έχουν ανάγκη να μη λάβουν προμήθειες ρωσικών λιπασμάτων και τροφίμων στο πλαίσιο των συμφωνιών, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο κανάλι της στο Telegram.

Νωρίτερα, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ  Linda Thomas-Greenfield εξέφρασε την άποψη ότι εάν η Μόσχα αποχωρήσει από τη συμφωνία για τα σιτηρά, τότε η συμφωνία για τη διευκόλυνση της εξαγωγής ρωσικών λιπασμάτων και τροφίμων δε λειτουργεί πλέον.

«Η Πρέσβης των ΗΠΑ πρέπει να γνωρίζει πως αυτό το μέρος της συμφωνίας δε λειτούργησε ακριβώς λόγω της ίντριγκας των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν υπάρχει λόγος να προσποιούμαστε ότι η Ουάσιγκτον έκανε τα πάντα για να διευκολύνει την προμήθεια ρωσικών λιπασμάτων και τροφίμων ως μέρος της "συμφωνίας". 

Ακριβώς το αντίθετο - σκαρφάλωσε από δέρμα φιδιού, έτσι ώστε οι χώρες που έχουν ανάγκη να μη λάβουν τίποτα από τη Ρωσία", έγραψε η Ζαχάροβα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail