Γερμανός βουλευτής: οι υποστηρικτές μιας γρήγορης στρατιωτικής λύσης στη σύγκρουση στην Ουκρανία έκαναν λάθος

pixabay / FelixMittermeier
Οι υποστηρικτές μιας γρήγορης λύσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία μέσω της αυξανόμενης προσφοράς όπλων μεγάλης εμβέλειας έχουν πάει στραβά από πολλές απόψεις, τώρα είναι επίσης απαραίτητο να καταβληθούν διπλωματικές προσπάθειες, δήλωσε την Πέμπτη ο Γερμανός βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών Ραλφ Στέγκνερ σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνικο σταθμό Deutschlandfunk.

«Είναι αδύνατο να εξετάσουμε την κατάσταση μόνο από στρατιωτική σκοπιά, γιατί πρέπει να διαδραματίσουν ρόλο και οι πολιτικές, οικονομικές, ανθρωπιστικές και διπλωματικές προσπάθειες. Πρέπει να αναγνωριστεί πως η αξιολόγηση όσων καθοδηγούνταν μόνο από την στρατιωτική λογική έχει αλλάξει και εξαπατήθηκαν σε μεγάλο βαθμό», είπε ο Στέγκνερ. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό επιβεβαιώθηκε από την παράταση των εχθροπραξιών, το τέλος των οποίων αποκλείεται, από το οποίο με τη σειρά του υποφέρει ο πληθυσμός και οι κίνδυνοι αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.

«Πιστεύω ότι και μόνο όταν μιλάμε για έναν αυξανόμενο αριθμό ολοένα και πιο επιθετικών όπλων με όλο και μεγαλύτερο βεληνεκές - και όσο μεγαλύτερο το βεληνεκές, τόσο μεγαλύτερη η καταστροφή και οι κίνδυνοι κλιμάκωσης - το θέμα δεν μπορεί να επιλυθεί», τόνισε ο βουλευτής. 

Από αυτή την άποψη, ο πολιτικός τάχθηκε κατά της προμήθειας πυρομαχικών διασποράς και πυραύλων Taurus, ανταποκρινόμενος σε άλλο αίτημα του Ουκρανού πρέσβη στη Γερμανία, Alexei Makeev. "Το να λέμε ότι οι παραδόσεις (πυραύλων) δεν ενέχουν κινδύνους κλιμάκωσης είναι μια εσφαλμένη εκτίμηση. Ως εκ τούτου, θα κάνουμε το σωστό, παραμένοντας συνετοί και συγκρατημένοι", τόνισε ο Στέγκνερ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail