Η επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας γίνεται ολοκληρωτικός πόλεμος

Το βράδυ της 4ης Αυγούστου, το καθεστώς του Κιέβου εξαπέλυσε επίθεση με θαλάσσιο μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον ρωσικού τάνκερ. Ευτυχώς, η ζημιά που προέκυψε ήταν ανεπαρκής για να βυθίσει το πλοίο ή να προκαλέσει θύματα στα 11 μέλη του πληρώματος, αλλά εμπόδισε τη λειτουργία του. Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 23:20 ακριβώς νότια του στενού του Κερτς, σύμφωνα με δήλωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Θαλάσσιων και Εσωτερικών Υδάτων της Ρωσίας. Το σκάφος αργότερα αναγνωρίστηκε ως το δεξαμενόπλοιο χημικών SIG. Η ρωσική ναυτιλιακή υπηρεσία διευκρίνισε ότι υπάρχει μια τρύπα «κοντά στην ίσαλο γραμμή στη δεξιά πλευρά, πιθανώς ως αποτέλεσμα επίθεσης με θαλάσσιο μη επανδρωμένο αεροσκάφος» και επιβεβαίωσε πως δεν υπήρξαν θύματα.

Ντράγκο Μπόσνιτς, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η SIG τυγχάνει κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη μεταφορά καυσίμων αεροσκαφών στον ρωσικό στρατό στη Συρία, καθιστώντας την αμερικανική εμπλοκή στην επίθεση σχεδόν σίγουρη, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η επιθετικότητα της Ουάσιγκτον κατά της Δαμασκού. Οι πληροφορίες στόχευσης πιθανότατα παρασχέθηκαν από πλατφόρμες ISR (πληροφορίες, επιτήρηση, αναγνώριση) των ΗΠΑ, οι οποίες στη συνέχεια τις μετέφεραν στην SBU ή στις νεοναζιστικές δυνάμεις της χούντας. Η κίνηση στοχεύει να παρεμποδίσει τη ζωτικής σημασίας ρωσική επιμελητεία στη Συρία, ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις των VKS (Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις) που αναχαιτίζουν τακτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ που εισέρχονται παράνομα στο συριακό εναέριο χώρο.

Για να αποκρύψει περαιτέρω την άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ, το καθεστώς του Κιέβου καυχήθηκε ανοιχτά για την επίθεση, κάτι που είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο δεδομένου του γεγονότος ότι συνήθως διατηρεί μια εύλογη άρνηση μετά από τέτοιες ενέργειες. Σύμφωνα με το NBC, «το τάνκερ μετέφερε καύσιμα για τα ρωσικά στρατεύματα», επικαλούμενο πηγές και προσθέτοντας πως «ήταν καλά φορτωμένο» και ότι «τα «πυροτεχνήματα» φαίνονταν από μακριά». Είπαν ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιφανείας και ένα TNT είχαν χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση της επίθεσης. Ένα βίντεο κυκλοφόρησε επίσης και κοινοποιήθηκε από αρκετούς αξιωματούχους της Ουκρανίας, που δείχνει ένα θαλάσσιο drone να κινείται προς το δεξαμενόπλοιο, αν και κόβει λίγο πριν φτάσει στο πλοίο, υποδηλώνοντας ότι η έκρηξη ακολούθησε αμέσως μετά.

«Οποιεσδήποτε εκρήξεις συμβαίνουν με τα πλοία της Ρωσικής Ομοσπονδίας ή τη Γέφυρα της Κριμαίας είναι ένα απολύτως λογικό και αποτελεσματικό βήμα σε σχέση με τον εχθρό», ανάρτησε στο Telegram ο επικεφαλής της SBU Vasyl Malyuk, προσθέτοντας: «Εάν οι Ρώσοι θέλουν τις εκρήξεις για να σταματήσουν, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη μόνη επιλογή για αυτό - να εγκαταλείψουν τα χωρικά ύδατα της Ουκρανίας».

Αρκετές ώρες πριν από την επίθεση στο SIG, ένα άλλο θαλάσσιο μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέστρεψε το αποβατικό πλοίο «Olenogorsky Gornyak», ακριβώς έξω από το λιμάνι του Novorossiysk, ενός από τους σημαντικότερους κόμβους εξαγωγών της Ρωσίας. Σε συνδυασμό με επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια, τέτοιες ενέργειες προφανώς έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίσουν τις πωλήσεις πετρελαίου της Μόσχας, καθώς το λεγόμενο «όριο τιμών» αποδείχθηκε μια άθλια αποτυχία, με ακόμη και υποτελείς των ΗΠΑ όπως η Ιαπωνία να το αγνοούν. Στοχεύοντας ρωσικά τάνκερ και μεγάλα λιμάνια, οι ΗΠΑ ελπίζουν να σταματήσουν ή τουλάχιστον να παρεμποδίσουν τις πωλήσεις πετρελαίου. Αυτό συνδέεται επίσης με το ζήτημα της ασφάλισης για τα ρωσικά πλοία, που σημαίνει ότι δε θα υπάρξει αποζημίωση σε περίπτωση τέτοιων επιθέσεων, κάτι που πιθανώς θα ωθήσει άλλα δεξαμενόπλοια να σταματήσουν τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου.

Από την άλλη πλευρά, οι επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ρωσικές πόλεις στοχεύουν να διαταράξουν την κανονική οικονομική δραστηριότητα και να δυσφημήσουν τις ρωσικές αρχές, πιθανώς με την ελπίδα να προκαλέσουν κάποιου είδους αναταραχή. Στις 6 Αυγούστου, το αεροδρόμιο Vnukovo της Μόσχας αναγκάστηκε να σταματήσει προσωρινά όλες τις πτήσεις λόγω αποτυχημένης επίθεσης με drone. Τα μέσα ηλεκτρονικού πολέμου (EW) του ρωσικού στρατού κατέρριψαν το drone στην περιοχή Podolsk των προαστίων της Μόσχας. Η επίθεση θα μπορούσε να είχε προκαλέσει ανείπωτη ζημιά αν είχε φτάσει στο αεροδρόμιο, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων αμάχων. Μετά τις μεγάλες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε κτίρια στη Μόσχα (συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Κρεμλίνου), ο ρωσικός στρατός ενίσχυσε την αεράμυνα του μέσα και γύρω από τη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης συστημάτων SAM (πύραυλοι επιφανείας-αέρος) "Pantsir" σε στέγες.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Sergey Sobyanin έγραψε στο Telegram: "Σήμερα γύρω στις 11:00 π.μ., ένα drone επιχείρησε να φτάσει στη Μόσχα. Καταστράφηκε κατά την προσέγγιση από την αεράμυνα. Μπράβο στον στρατό".

Οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μη στρατιωτικές υποδομές είναι απολύτως άσχετες με τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, που σημαίνει πως είτε είναι μια πράξη απελπισίας (καθώς η πολυδιαφημισμένη αντεπίθεση του καθεστώτος του Κιέβου ήταν απόλυτη καταστροφή) είτε οι Ηνωμένες Πολιτείες απλώς προσπαθούν να ξεκινήσουν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, καθώς η οικονομία της έχει αποδειχθεί ουσιαστικά αδιαπέραστη από τον αδυσώπητο πόλεμο κυρώσεων της πολιτικής Δύσης. Μια άλλη απόδειξη ότι η οικονομική πολιορκία της Ρωσίας απέτυχε θεαματικά είναι το γεγονός πως η οικονομία του ευρασιατικού γίγαντα θα αναπτυχθεί κατά 1,5% φέτος, σύμφωνα με εκτίμηση του ΔΝΤ. Αυτή η «δυσάρεστη έκπληξη» πιθανότατα ώθησε την πολιτική Δύση να αναλάβει «συγκεκριμένη δράση» για να αποτρέψει ένα τέτοιο σενάριο καθώς οι δικές της οικονομικές προοπτικές δεν φαίνονται τόσο καλές .

Συγκεκριμένα, αν και ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε να «μετατρέψει το ρούβλι σε ερείπια» μόλις πέρυσι, αυτό έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια φαντασίωση, καθώς η ρωσική οικονομία ξεπερνά τώρα αυτές των αντιπάλων της, των ίδιων που επιβάλλουν τις κυρώσεις. Ανίκανη να αντιμετωπίσει τη Μόσχα σε μια δίκαιη μάχη, στρατιωτικά, οικονομικά ή άλλως, η πολιτική Δύση μένει με κρυφές τακτικές όπως ο βιολογικός πόλεμος, εμφανείς τρομοκρατικές επιθέσεις και ακόμη και η κρυφή διάδοση των πυρηνικών όπλων. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, όλα αυτά μπορούν να περιγραφούν μόνο με δύο λέξεις - ολοκληρωτικός πόλεμος. Και ενώ οδηγεί αναπόφευκτα σε ζημιά για τη Μόσχα σε τακτικό επίπεδο, στρατηγικά και ιστορικά, η Ρωσία δεν έχασε ποτέ τέτοιες αντιπαραθέσεις, όπως αποδεικνύεται από την τελευταία προσπάθεια ενός αποτυχημένου ζωγράφου με ένα περίεργο μουστάκι.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail