Το Ιράν και η Ρωσία επιδιώκουν να εμβαθύνουν τους δεσμούς μεταξύ των ζωνών ελεύθερου εμπορίου

pixabay / Rattakarn_
Freepen.gr - Η Μόσχα και η Τεχεράνη συζήτησαν τη συνεργασία μεταξύ των ειδικών εμπορικών ζωνών τους, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν το εμπόριο και τις επενδύσεις, δήλωσε το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας την Πέμπτη μετά από τηλεδιάσκεψη με Ιρανούς συναδέλφους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ντμίτρι Βόλβαχ ενημέρωσε τους Ιρανούς αξιωματούχους για τη δημιουργία της Ένωσης τεχνολογίας και εφοδιαστικής στη Ρωσία.

"Οι δραστηριότητες της Ένωσης αποσκοπούν στην εμβάθυνση του εμπορίου, της οικονομίας, των μεταφορών και της εφοδιαστικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών της περιοχής της Κασπίας και των κρατών που στρέφονται προς το διεθνή διάδρομο μεταφορών Βορρά-Νότου", δήλωσε ο Βόλβαχ.

Νωρίτερα φέτος, το Ιράν και η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (EEU), υπό την ηγεσία της Ρωσίας, σφράγισαν ένα μνημόνιο για το ελεύθερο εμπόριο για να εξασφαλίσουν την ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών, υπηρεσιών, κεφαλαίων και εργαζομένων μεταξύ των κρατών μελών.

Το Ιράν είναι σε θέση να ανταλλάσσει αγαθά με τα κράτη μέλη της EEU – δηλαδή τη Ρωσία, το Καζακστάν, τη Λευκορωσία, την Αρμενία και το Κιργιστάν – με βάση το προτιμησιακό εμπόριο. Η Ένωση έχει παράσχει εκπτώσεις για ιρανικά προϊόντα, ενώ η Τεχεράνη έχει χορηγήσει προτιμήσεις σε είδη που προέρχονται από το Ευρασιατικό μπλοκ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail