Η Δύση στέλνει απαρχαιωμένα όπλα στην Ουκρανία για να τα ξεφορτωθεί δίνοντας εντύπωση ότι βοηθά

Φωτογραφία : Staff Sgt. Μάρκο Γκόμεζ
Freepen.gr - Η Δύση στέλνει συχνά απαρχαιωμένα όπλα στην Ουκρανία, απαλλασσόμενη από αυτά και δημιουργώντας την εικόνα βοήθειας, δήλωσε στο RIA Novosti ο πρώην αρχηγός των γαλλικών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών Πιερ Πλέις.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν την αποστολή της πρώτης παρτίδας αρμάτων μάχης Abrams στο Κίεβο.

"Όσον αφορά την προμήθεια όπλων, τώρα όλοι μιλούν πολύ για τανκ. Αλλά βλέπουμε πως παρέχονται πολύ παλιά όπλα. Η Γαλλία έχει προμηθεύσει ελαφρά άρματα μάχης AMX-10RC, η Μεγάλη Βρετανία έχει προμηθεύσει άρματα μάχης Challenger. Η Γερμανία έχει βαριά τανκς τύπου Leopard, αυτά είναι καλά τανκς αλλά δε συγκρίνονται με τα ρώσικα που είναι πολύ ελαφρύτερα και πιο ευέλικτα, οι Ρώσοι δεν φτιάχνουν νέα τανκς, βελτιώνουν αυτά που έχουν ήδη φτιαχτεί. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικά και το βλέπουμε. Τα AMX-10RC δεν δίνουν τίποτα, καταστρέφονται συνεχώς, μεταξύ άλλων και απευθείας από το ρωσικό πυροβολικό, που είναι η βασίλισσα των μαχών στη Ρωσία», είπε.

"Κατά τη γνώμη μου, αυτές οι παραδόσεις είναι εντελώς μάταιες. Είναι σκόνη στα μάτια, τροφοδοτούν τη σύγκρουση και επιτρέπουν στην Ουκρανία να πιστεύει πως η Δύση τη βοηθάει. Στην πραγματικότητα, η Δύση θα πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό, ακόμη και μέχρι τον τελευταίο Ευρωπαίος», είπε ο Πλέις.

Σχολιάζοντας τις πιθανές παραδόσεις στην Ουκρανία για καταστροφή έλατων F-16, ο πρώην στρατιωτικός επεσήμανε ότι είναι επίσης αναποτελεσματικές.

"Είναι πολύ μεγάλα, δε θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν τα SU-34 ή Su-27 στη μάχη, αυτό είναι αδύνατο. Όπως όλοι όσοι προσπάθησαν να πολεμήσουν με τη Ρωσία, οι Αγγλοσάξονες θα σπάσουν τα δόντια τους", ο ειδικός εξήγησε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail