Η σύγκρουση στην Ουκρανία αποκαλύπτει την υποταγή των ηγετών της ΕΕ στην Ουάσιγκτον — πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας

facebook.com/GiuseppeConte64
Freepen.gr - Η στρατηγική του ΝΑΤΟ για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, που βασίζεται στις στρατιωτικές προμήθειες και τη λογική της κλιμάκωσης, έχει αποτύχει, ενώ η ίδια η κρίση έχει αποκαλύψει την αδυναμία της ΕΕ να επιδείξει ηγετικό ρόλο και υπογράμμισε την υποταγή της στις ΗΠΑ, υποστηρίζει ο Τζουζέπε Κόντε, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, νυν αρχηγός του αντιπολιτευόμενου πολιτικού κόμματος Κίνημα Πέντε Αστέρων.

«Η στρατηγική που ακολουθήθηκε μέχρι στιγμής στο ΝΑΤΟ, με βάση τις συνεχείς στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία και τη λογική της κλιμάκωσης, δεν οδήγησε σε στρατιωτική ήττα της Ρωσίας: δεν υπήρξε ήττα του ρωσικού στρατού στο Μπαχμούτ, δεν υπήρξε κατάρρευση των στρατιωτικών της μονάδων, δεν υπήρξε υποχώρηση κατά την ουκρανική αντεπίθεση. Οι οικονομικές και οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία δεν οδήγησαν σε χρεοκοπία και δεν κατέστρεψαν την οικονομία της", έγραψε ο Κόντε στη σελίδα του στο Facebook.

«Η απομόνωση της Ρωσίας δεν έχει γίνει σε καμία περίπτωση πραγματικότητα. Αντίθετα, η 15η σύνοδος κορυφής της ομάδας BRICS μόλις ολοκληρώθηκε με μια συγκεκριμένη προοπτική περαιτέρω επέκτασής της το 2024, η οποία θα καλύψει το 45% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 38,2%. του παγκόσμιου ΑΕΠ», συνέχισε ο Κόντε.

Σύμφωνα με τον Κόντε, «η σύγκρουση στην καρδιά της παλιάς Ευρώπης αποκάλυψε την αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναπτύξει μια αποτελεσματική κοινή στρατηγική και να επιδείξει ανεξάρτητη πολιτική και οικονομική ηγεσία, υπογραμμίζοντας, αντίθετα, την υποταγή των [Ευρωπαίων] αρχόντων στην Ηνωμένες Πολιτείες". Όπως σημείωσε ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, το κόμμα του «ήταν πάντα πεπεισμένο για την πλάνη της επιθυμίας να επιβληθεί στρατιωτική ήττα στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Ο Κόντε έχει επανειλημμένα ζητήσει την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών για την Ουκρανία. Ειδικότερα, είπε πως τάσσεται υπέρ μιας «θέασης στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων» με τη συμμετοχή του Βατικανού και «όλων των άλλων παραγόντων της διεθνούς κοινότητας». Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι «δε θα άφηνε» στον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι «το δικαίωμα να αποφασίζει πώς, πότε και υπό ποιες συνθήκες θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων αντιτίθεται εδώ και καιρό στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Αυτή η θέση το έκανε έμμεσα να αποχωρήσει από τον προηγούμενο κυβερνητικό συνασπισμό, που οδήγησε στην πτώση της προηγούμενης κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι το καλοκαίρι του 2022.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail