Η Δύση δεν έχει την πολυτέλεια να ενσωματώσει την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ — Όρμπαν

Freepen.gr - Οι δυτικές χώρες δεν έχουν πλέον την πολυτέλεια να ενσωματώσουν την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν σε συνέντευξή του στον Τάκερ Κάρλσον.

Στη συνέντευξη, η οποία δημοσιεύτηκε στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, την Τρίτη, ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε στον πρώην παρουσιαστή του Fox News πως υπήρχε πραγματική ευκαιρία να ενσωματωθεί η Ουκρανία στη Βορειοατλαντική Συμμαχία στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008. Αλλά «δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των μεγάλων δυτικών χωρών για να γίνει αυτό», οπότε η ιδέα απορρίφθηκε, είπε ο Όρμπαν. 

"Χάσαμε την ιστορική ευκαιρία να το κάνουμε. Και αυτό το παράθυρο ευκαιρίας δεν είναι πλέον ανοιχτό, επομένως δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Άρα, δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε τόσο καιρό τα σύνορα μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας που ανήκει στο ΝΑΤΟ - αυτό θα σήμαινε άμεσο πολεμικό κίνδυνο για όλους μας, ακόμη και στην Ουάσιγκτον», προειδοποίησε ο Όρμπαν.

Σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα πρέπει να «ξεχάσει» την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και να συμφωνήσει σε μια νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας με τη Μόσχα. «Θα πρέπει να κάνουμε μια συμφωνία με τους Ρώσους για τη νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας για να παρέχουμε ασφάλεια και κυριαρχία για την Ουκρανία, αλλά όχι ένταξη στο ΝΑΤΟ», υποστήριξε ο Όρμπαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail