Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να λάβουν δεδομένα για το στρατηγικό οπλοστάσιο της Ρωσίας

Valery Sharufulin/TASS
Freepen.gr - Οι εκκλήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών για συζήτηση ζητημάτων New START ξεχωριστά από τη γενική γεωπολιτική κατάσταση είναι υπό κριτική, καθώς η Ουάσιγκτον επιδιώκει να λάβει πληροφορίες για το στρατηγικό οπλοστάσιο της Ρωσίας, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ.

"Η Ουάσιγκτον παραβιάζει εδώ και πολύ καιρό το γράμμα και το πνεύμα της συμφωνίας. Όχι μόνο έχει εγκαταλείψει τις αρχές που ενσωματώνονται στο Προοίμιο του Νέου START, αλλά επίσης παραβίασε τα κεντρικά όρια της Συνθήκης που περιορίζουν τον αριθμό των στρατηγικών όπλων. Αφαίρεσε παράνομα από την ευθύνη βάσει της Συνθήκης περίπου εκατό στρατηγικά επιθετικά όπλα: εκτοξευτές SLBM και βαριά βομβαρδιστικά. Οι επανειλημμένες απαιτήσεις της Ρωσίας για επίλυση του προβλήματος αγνοήθηκαν", ανέφερε η πρεσβεία στο κανάλι της στο Telegram, σχολιάζοντας την έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για γιατί η εφαρμογή της Νέας Συνθήκης START είναι προς τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Ακόμα πιο σημαντικός παράγοντας που οδήγησε στην τρέχουσα κρίση για τη συμφωνία είναι ο υβριδικός πόλεμος της διοίκησης εναντίον της χώρας μας με στόχο να μας επιβάλει μια στρατηγική ήττα», είπε. "Οι εκκλήσεις της Ουάσιγκτον για αντιμετώπιση των ζητημάτων New START ξεχωριστά από τη συνολική γεωπολιτική κατάσταση δεν αντέχουν σε κριτική. Ο πραγματικός στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να αποκτήσουν πρόσβαση στις βάσεις πυρηνικών όπλων της Ρωσίας προκειμένου να λάβουν πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη του στρατηγικού μας οπλοστασίου», τόνισε ο Αντόνοφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail