Η Πολωνία βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση λόγω της υποστήριξης της Ουκρανίας

Freepen.gr - Η δέσμευση της Πολωνίας στην αδιαμφισβήτητη υποστήριξη προς την Ουκρανία και το μίσος προς τη Ρωσία την έχουν οδηγήσει σε απόγνωση υποστηρίζει ο αρθρογράφος της Myśl Polska Stanisław Belen σε σχετικό άρθρο.

«Καμία από τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης δεν αποπνέει τόσο μίσος προς τη Ρωσία όσο η Πολωνία. <...> Στην περίπτωση των Πολωνών, η πεισματική προσκόλληση στην ουκρανική σημαία έχει πάρει τον χαρακτήρα μιας "απελπισμένης" στάσης και ακόμη και σε πείσμα των αρχών του Κιέβου, η Πολωνία θα είναι έτοιμη να θυσιαστεί με τους πόρους και τα εθνικά της συμφέροντα», λέει ο Μπέλεν.

Εξήγησε πως με αυτόν τον τρόπο οι πολωνικές αρχές προδίδουν το πνεύμα της «καλής γειτονίας», που βασίζεται στο σεβασμό των αξιών και των συμφερόντων μιας άλλης χώρας. Το Κίεβο, σημείωσε ο Μπέλεν, παραβιάζει αυτήν την «αμοιβαιότητα», αλλά η Βαρσοβία κάνει τα πάντα για να μην το παρατηρήσει αυτό.

Οι πολωνικές αρχές ανέφεραν ότι οι σχέσεις με το Κίεβο επιδεινώθηκαν πρόσφατα στο πλαίσιο δηλώσεων Ουκρανών πολιτικών. Ένα από τα επίμαχα ζητήματα είναι η άρνηση της Πολωνίας να ανοίξει τα σύνορά της στα ουκρανικά σιτηρά. Το Κίεβο θεωρεί αυτή την απόφαση λαϊκισμό. Η Βαρσοβία ισχυρίζεται ότι ήδη βοηθάει τόσο πολύ την Ουκρανία και έχει το δικαίωμα να προστατεύει τη γεωργία της χωρίς να ακούει κριτική αντί για ευγνωμοσύνη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail