Ρωσία: Οι προσπάθειες της Δύσης να κινητοποιήσει τον Παγκόσμιο Νότο πίσω από τη «φόρμουλα ειρήνης» της Ουκρανίας θα αποτύχουν

Freepen.gr - Η Ρωσία επέκρινε έντονα τις προσπάθειες της Δύσης να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα πίσω από ένα ειρηνευτικό σχέδιο που πρότεινε η Ουκρανία, λέγοντας ότι τέτοιες προσπάθειες είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.

Η παρατήρηση έγινε από τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ την Κυριακή σε σχέση με μια πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας για να βρεθεί μια ειρηνική διευθέτηση για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

Στη διήμερη συνάντηση της Τζέντα, η οποία ολοκληρώθηκε την Κυριακή, συμμετείχαν περισσότερες από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων η Κίνα, η Ινδία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες, αλλά η Ρωσία δεν προσκλήθηκε.

Η Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοί της ισχυρίστηκαν πως οι συνομιλίες αντιπροσώπευαν μια προσπάθεια εξασφάλισης ευρείας διεθνούς υποστήριξης για αρχές που το Κίεβο θέλει να αποτελέσουν τη βάση για την ειρήνη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail