Άλλη μια χώρα ετοιμάζεται να παρκάρει παράνομους μετανάστες στη Ρουάντα

pixabay / GDJ
Freepen.gr - Οι μετανάστες που φτάνουν στη Βρετανία παράνομα θα μπορούσαν να μεταφερθούν 4.000 μίλια μακριά στη Βρετανική Υπερπόντια Επικράτεια της νήσου Ανάληψης, εάν ματαιωθεί το σχέδιο της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για απέλαση μεταναστών στο αφρικανικό έθνος της Ρουάντα, αναφέρει το rmx.news. Να σημειωθεί ότι αντίστοιχο σχέδιο για τη Ρουάντα έχει και η Δανία.

Η κυβέρνηση των Συντηρητικών αναμένει μια απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο, την ανώτατη δικαστική αρχή της Βρετανίας, σχετικά με τη νομιμότητα του σχεδίου της για τη Ρουάντα, το οποίο προκάλεσε οργή στο φιλελεύθερο κατεστημένο.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες κυβερνητικές προτάσεις, η Βρετανία θα πληρώσει τη Ρουάντα για να φιλοξενήσει απελαθέντες παράνομους μετανάστες που έφτασαν στο βρετανικό έδαφος. Το σχέδιο μέχρι στιγμής έχει ματαιωθεί από αυτό που η κυβέρνηση αποκαλεί αριστερούς δικηγόρους που εμπόδισαν τις απελάσεις χρησιμοποιώντας νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η οποία μέχρι σήμερα έχει γίνει αποδεκτή από τα δικαστήρια.

Ως βρετανικό έδαφος, το Ascension Island θα μπορούσε να είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει τους υποψήφιους παράνομους μετανάστες από το να περάσουν τη Μάγχη από την ηπειρωτική Ευρώπη για να ζητήσουν άσυλο στη Βρετανία. Περίπου 5,5 εκατομμύρια λίρες δαπανώνται επί του παρόντος από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου κάθε μέρα για την υποδοχή της εισροής αιτούντων άσυλο και οι πόροι για την προσπάθεια εκκαθάρισης του συσσωρευμένου αιτήματος ασύλου είναι υπερβολικοί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail