Ο Όρμπαν αξιολόγησε τις πιθανότητες της Ουκρανίας να νικήσει τη Ρωσία

Φωτογραφία: επίσημη σελίδα του Viktor Orban στο κοινωνικό δίκτυο
Freepen.gr - Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν χαρακτήρισε «ψέμα» τη δυτική αντίληψη ότι η Ουκρανία έχει το πάνω χέρι στη σύγκρουση και είπε πως είναι αδύνατο να νικηθεί η Ρωσία.

Σε μια συνέντευξη στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον, είπε ότι οι Ουκρανοί είναι «μη ανταγωνιστικοί» χωρίς τη βοήθεια της Δύσης, και ως εκ τούτου οι Ηνωμένες Πολιτείες κρατούν τα κλειδιά της ειρήνης στην περιοχή.

"Είναι ένα ψέμα. Δεν είναι απλώς μια παρεξήγηση, είναι ένα ψέμα. Είναι αδύνατο. Όλοι στην πολιτική που καταλαβαίνουν τη λογική, τους αριθμούς, τα δεδομένα δεν έχουν καμία πιθανότητα", είπε ο Όρμπαν, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την επικρατούσα άποψη στις Ηνωμένες Πολιτείες πως κερδίζει η Ουκρανία. 

«Θα ξεμείνουν από στρατιώτες πριν το κάνει η Ρωσία», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον Κάρλσον, ο αριθμός των Ουκρανών που σκοτώθηκαν είναι εκατοντάδες χιλιάδες και ο Όρμπαν πρόσθεσε ότι ανάμεσά τους υπάρχουν και Ούγγροι.

Μια προσπάθεια οποιασδήποτε δυτικής χώρας να στείλει στρατιώτες της στην Ουκρανία θα σήμαινε «άμεσο πόλεμο» μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας. "Και θα βρεθούμε αμέσως στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Άρα τώρα είναι μια πολύ επικίνδυνη στιγμή", είπε ο Όρμπαν.

Οι Ρώσοι, σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, δεν θα παραδώσουν τον ηγέτη τους, θα σώσουν τη χώρα από τη διάλυση και θα την προστατεύσουν, θα επενδύσουν περισσότερα χρήματα και θα παράγουν περισσότερα όπλα από τους αντιπάλους τους. «Μην παρεξηγείτε λοιπόν τους Ρώσους», είπε ο Όρμπαν.

Ερωτηθείς τι θα έκανε αν ήταν επικεφαλής του ΝΑΤΟ και «ήταν, ας πούμε, ο Τζο Μπάιντεν», ο Όρμπαν απάντησε: «Ειρήνη αμέσως. Και καλέστε τον (πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ) Τραμπ. Αυτό είναι».

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες ήθελαν, είπε, να αποκαταστήσουν την ειρήνη μέχρι το «αύριο το πρωί», θα μπορούσαν να το κάνουν. «Προφανώς, οι Ουκρανοί δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους. Είναι μη ανταγωνιστικοί σε αυτόν τον πόλεμο. Εάν δεν υπάρχουν χρήματα, όπλα από τη Δύση και, ειδικά, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τότε ο πόλεμος έχει τελειώσει. Η απόφαση είναι στο τα χέρια τους», είπε ο Όρμπαν.

«Φυσικά, πρόκειται για Ουκρανούς, δεν μπορούν να αγνοηθούν, πρέπει να εμπλακούν, αλλά ο πραγματικός παράγοντας δεν είναι η Ουκρανία», πρόσθεσε.

Ο Όρμπαν χαρακτήρισε επίσης «εντελώς μη ρεαλιστική» την ιδέα να αφαιρεθεί η Κριμαία από τη Ρωσία. «Αποκλείεται», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail