Η μπόχα στην Αγία Σοφία προκαλεί ανησυχίες για τη διατήρησή της μετά τη μετατροπή της σε τζαμί

Freepen.gr - Η Αγία Σοφία, ένα ορόσημο της Κωνσταντινούπολης με ιστορία άνω των 1.500 ετών, βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο λόγω μιας δυσάρεστης μυρωδιάς που έχει προκαλέσει παράπονα τρία χρόνια αφότου μετατράπηκε από μουσείο σε τζαμί από την τουρκική κυβέρνηση, γραφεί το turkishminute.com.

Ο χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Furkan Soylu αναζωπύρωσε πρόσφατα τη συζήτηση όταν μοιράστηκε την εμπειρία του από την πρωινή προσευχή στην Αγία Σοφία. Περιγράφοντας το εσωτερικό ως «γεμάτο με μια δυσάρεστη οσμή», τα σχόλια του Soylu πυροδότησαν μια αναταραχή διαδικτυακών συζητήσεων. Πολλοί εξέφρασαν παρόμοια παράπονα, με ορισμένους μάλιστα να προτείνουν την επαναφορά της Αγίας Σοφίας στην προηγούμενη μουσειακή της ιδιότητα.

Αρκετοί από όσους σχολίασαν, εξέφρασαν την άποψη ότι οι οσμές οφείλονται στη δυσωδία των ποδιών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail