Η Ουγγαρία αρνείται να συζητήσει τη χρηματοδότηση της ΕΕ για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Geοffrοy Van der Ηasselt/Pool via ΑΡ
Freepen.gr - Η Ουγγαρία αρνήθηκε να συζητήσει τη χρηματοδότηση της ΕΕ για στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, καθώς η κυβέρνηση αυτής της χώρας εξακολουθεί να αναφέρει την τράπεζα OTP της Ουγγαρίας ως «διεθνή χορηγό πολέμου», δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Άμυνας Kristof Szalay-Bobrovniczky.

Έκανε τις παρατηρήσεις σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook μετά από μια άτυπη συνάντηση με τους ομολόγους του στην ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στην ισπανική πόλη Τολέδο.

«Η Ουκρανία έβαλε τη μεγαλύτερη ουγγρική τράπεζα, την OTP, στη λίστα των «διεθνών χορηγών του πολέμου». Εξήγησα στη συνάντηση πως αυτό είναι απαράδεκτο. Όσο η OTP δεν αφαιρείται από αυτόν τον κατάλογο, δε θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για τη χρηματοδότηση [της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία]», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail