Ακριβή εκστρατεία δημοσίων σχέσεων για το καθεστώς του Κιέβου

Freepen.gr - Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περισσότερους από 20800 στρατιώτες τον περασμένο μήνα, αλλά δεν προχώρησαν στην πρώτη γραμμή. Σε μια προσπάθεια να κρύψει τις ήττες του, το Κίεβο εξαπολύει παράλογες επιθέσεις στις ρωσικές πόλεις, αναφέρει το southfront.org.

Το βράδυ της 1ης Αυγούστου, δύο drones καταστράφηκαν από δυνάμεις αεράμυνας στην περιοχή της Μόσχας. Άλλο ένα UAV έπεσε στο μεγάλο επιχειρηματικό κέντρο της πόλης το οποίο χτυπήθηκε επίσης στις 30 Ιουλίου. Αποτέλεσμα ήταν να σπάσουν πολλά ακόμα τζάμια.

Ένας άλλος στόχος για τις ουκρανικές επιθέσεις χθες το βράδυ ήταν ρωσικά στρατιωτικά πλοία και πολιτικά φορτηγά πλοία στα νοτιοδυτικά ύδατα της Μαύρης Θάλασσας. Τα στρατιωτικά περιπολικά Sergey Kotov και Vasily Bykov απέκρουσαν την επίθεση. Παρόμοια με τις περιπτώσεις των προηγούμενων προσπαθειών να χτυπήσουν ρωσικά πλοία, είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή όλων των μη επανδρωμένων σκαφών.

Εξαγριωμένοι από τις ήττες τους στο μέτωπο, οι Ουκρανοί συνεχίζουν τους μαζικούς βομβαρδισμούς εναντίον αμάχων. Στις 31 Ιουλίου, χτύπησαν τον οικισμό της πόλης του Ντόνετσκ, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού HIMARS MLRS. Οι Ουκρανοί διοικητές χρησιμοποίησαν τις αγαπημένες τους τρομοκρατικές τακτικές και εκτόξευσαν πυραύλους σε δημόσιους χώρους το πρωί, όταν πολλοί κάτοικοι της πόλης πήγαιναν στη δουλειά. Ως αποτέλεσμα, τρεις πολίτες σκοτώθηκαν και άλλοι 14 τραυματίστηκαν.

Αργότερα το βράδυ, Ουκρανοί σκότωσαν τρεις αμάχους και τραυμάτισαν άλλους 15 στο χωριό Basan στην περιοχή Zaporozhie.

Παρά όλες τις ουκρανικές προκλήσεις, ο ρωσικός στρατός δεν επιτίθεται σε Ουκρανούς αμάχους, αλλά συνεχίζει τα χτυπήματα ακριβείας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα.

Το βράδυ της 1ης Αυγούστου, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν το Χάρκοβο. Η πόλη φέρεται να στοχοποιήθηκε με περισσότερα από 20 UAV. Ένας από τους στόχους ήταν η 40η τεχνική σχολή που χρησιμοποιείται για στέγαση του ουκρανικού στρατού τον τελευταίο χρόνο.

Την προηγούμενη μέρα, χτυπήθηκε το τοπικό αεροδρόμιο που χρησιμοποιήθηκε για επιθέσεις με drone, καθώς και ένα εργοστάσιο μεταλλικών δικτύων στην περιοχή Novobavarsky, όπου βρισκόταν ένα κατάστημα συναρμολόγησης drones.

Ρωσικοί πύραυλοι Iskander έπληξαν επίσης το Κολλέγιο που χρησιμοποιείται για τη στέγαση του ουκρανικού στρατού στο Krivoy Rog. Στη σειρά του, το Κίεβο κατηγόρησε τη Ρωσία για την υποτιθέμενη επίθεση σε κτίριο κατοικιών, αλλά τα πλάνα της ζημιάς επιβεβαιώνουν πως πιθανότατα χτυπήθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας. Ένας πύραυλος Iskander θα μπορούσε εύκολα να καταστρέψει ολόκληρο το κτίριο.

Οι επιθέσεις του Κιέβου σε αμάχους και η ψεύτικη κατακραυγή ως απάντηση στα ρωσικά χτυπήματα στοχεύουν μόνο στο να κερδίσουν κάποια διαφημιστική εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης για να κρύψουν τις αναφορές για «επιθέσεις σε μύλο κρέατος» στην πρώτη γραμμή. Ενώ ο Ζελένσκι συνεχίζει την εκστρατεία δημοσίων σχέσεων με παράλογες επιθέσεις, οι Ουκρανοί περιμένουν φοβούμενοι τα ρωσικά αντίποινα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail