Η Κίνα θα κάνει πόλεμο στην Αμερική από την Αρκτική

Αυτό το μήνα, η South China Morning Post του Χονγκ Κονγκ ανέφερε ότι το Polar Research Institute of China με έδρα τη Σαγκάη αποκάλυψε πως «η Κίνα ολοκλήρωσε την επιτόπια δοκιμή και αξιολόγηση μιας υποβρύχιας συσκευής ακρόασης που θα αναπτυχθεί σε μεγάλη κλίμακα στον Αρκτικό Ωκεανό».

Gordon G. Chang - gatestoneinstitute.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Η αβλαβής αναφορά μας λέει ότι η Κίνα σκοπεύει να διεξαγάγει πόλεμο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά από την Αρκτική.

Η Κίνα είχε εγκαταστήσει το «σύστημα ακουστικής σημαδούρας παρακολούθησης πολικών υποπαγετώνων ρηχών επιφανειών» σε πλωτό πάγο στην Αρκτική στις 9 Αυγούστου 2021. Οι πληροφορίες που ελήφθησαν από τη συσκευή συνδέθηκαν με κινεζικούς δορυφόρους.

Το ερευνητικό ινστιτούτο, μια κινεζική κεντρική κυβερνητική υπηρεσία που «σχεδιάζει και συντονίζει τις πολικές δραστηριότητες της Κίνας», δήλωσε ότι οι συσκευές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για «υποπαγετωνική επικοινωνία, πλοήγηση και εντοπισμό θέσης, ανίχνευση στόχων και ανακατασκευή θαλάσσιων περιβαλλοντικών παραμέτρων». Αυτή η σημαδούρα «μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζικά στην κατασκευή του δικτύου περιβαλλοντικής παρακολούθησης του Αρκτικού Ωκεανού».

Εκτός από αυτή τη σημαδούρα, είπε το ινστιτούτο, η Κίνα «δεν είχε τοποθετήσει ποτέ συσκευή ακρόασης εκεί».

Αυτός ο ισχυρισμός δεν είναι αληθής. Το περασμένο φθινόπωρο, ο καναδικός στρατός, σύμφωνα με την Canada's Globe and Mail τον Φεβρουάριο, αφαίρεσε τις σημαδούρες που είχε τοποθετήσει η Κίνα στα καναδικά ύδατα στην Αρκτική.

Δεν είναι γνωστά πολλά για τις κινεζικές συσκευές που αφαιρέθηκαν. Ο Pierre LeBlanc, πρώην διοικητής των καναδικών ενόπλων δυνάμεων στην Αρκτική, είπε στο Voice of America ότι ο Καναδάς δεν έχει αποκαλύψει τη θέση των σημαδούρων που αφαιρέθηκαν ή τον τύπο τους, αλλά είναι ωστόσο προφανές πως ο κινεζικός στρατός τις τοποθέτησε μέσα ή κοντά στο βορειοδυτικό πέρασμα του Καναδά χωρίς άδεια.

«Η πρόθεση της Κίνας να κυριαρχήσει στην περιοχή της Αρκτικής της Βόρειας Αμερικής είναι αυξανόμενης προτεραιότητας για το καθεστώς Σι Τζινπίνγκ», είπε ο Τσαρλς Μπάρτον από το Ινστιτούτο Macdonald-Laurier που εδρεύει στην Οτάβα στο Gatestone. «Προχωρώντας από τον παράλογο ισχυρισμό ότι η Κίνα είναι ένα «έθνος κοντά στην Αρκτική» και ο Xi διαφημίζει τον «Πολικό Δρόμο του Μεταξιού», η Κίνα προετοιμάζει τώρα κρυφά το έδαφος για στρατιωτικοποίηση της σε μεγάλο βαθμό ανυπεράσπιστης βόρειας επικράτειας και των κρίσιμων θαλάσσιων διαδρομών της Αρκτικής».

Ο απόστρατος αντιστράτηγος Michael Day είπε στην Globe and Mail ότι οι σημαδούρες της Κίνας πιθανότατα θα χαρτογραφούσαν περιβαλλοντικές συνθήκες όπως οι βυθοί και το πάχος του πάγου. Οι σημαντήρες μπορούν επίσης να παρακολουθούν την κίνηση του πάγου, τα ωκεάνια ρεύματα, τη θερμοκρασία του νερού και την αλατότητα.

Όλα αυτά τα δεδομένα χρειάζονται για την ακρόαση των υποβρυχίων και συγκεκριμένα των αμερικανικών. Η Κίνα θέλει να παρακολουθήσει και να καταστρέψει αμερικανικά υποβρύχια από την κορυφή του κόσμου προτού μπορέσουν να πλημμυρίσουν στα ασιατικά ύδατα.

Η παγωμένη Αρκτική είναι ένα καυτό θέμα αυτές τις μέρες και η Κίνα προσπαθεί να την ελέγξει. Το Polar Research Institute of China προσπάθησε να αγοράσει ένα αεροδρόμιο στη Λαπωνία της Φινλανδίας, αλλά υπό την πίεση των ΗΠΑ η κυβέρνηση εκεί μπλόκαρε την αγορά.

Επιπλέον, μια κινεζική κρατική εταιρεία εξόρυξης προσπάθησε να αγοράσει γη κοντά σε μια εγκατάσταση που διατηρεί η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD), η κοινή στρατιωτική διοίκηση Καναδά-ΗΠΑ που παρέχει έγκαιρη προειδοποίηση. Διακόπηκε και αυτή η αγορά.

«Από την έλευση του Ψυχρού Πολέμου, η Αρκτική ήταν ο τομέας δύο πυρηνικών δυνάμεων, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Σοβιετικής Ένωσης, τώρα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Τζέιμς Φανέλ του Κέντρου Πολιτικής Ασφάλειας της Γενεύης σε αυτή τη δημοσίευση. "Αυτά τα δύο κράτη έδειξαν κατανόηση της ισορροπίας δυνάμεων και τήρησαν μια ανήσυχη εκεχειρία στα νερά της Αρκτικής. Από το 2017, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, με επικεφαλής τον Σι Τζινπίνγκ, έχει καταστήσει σαφές πως επιθυμεί την πρόσβαση στην Αρκτική και την αναγνώριση της θέσης της μείζονος δύναμης εκεί».

Η Κίνα, επισημαίνει ο Φανέλ, ανακοίνωσε τρεις Γαλάζιους Οικονομικούς Διαδρόμους, ένας εκ των οποίων περιλαμβάνει την Αρκτική. Αυτοί οι διάδρομοι αποτελούν μέρος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Belt and Road του Xi.

Σε αντίθεση με τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον, το Πεκίνο, με τις επιδρομές του στην Αρκτική, ανατρέπει την σταθερότητα. Όπως επισημαίνει ο Φανέλ, επίσης πρώην πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που υπηρέτησε ως Διευθυντής Πληροφοριών και Επιχειρήσεων Πληροφοριών στον Στόλο των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, «Το Πεκίνο πιστεύει αλαζονικά πως αξίζει μια θέση στο Αρκτικό Συμβούλιο για να «λαμβάνει τις αποφάσεις» και να επεκτείνουν την κινεζική επιρροή και πρόσβαση σε αυτή τη ζωτική περιοχή στην κορυφή του πλανήτη».

Η γενναιόδωρη προσέγγιση «δέσμευσης» των ΗΠΑ στην Κίνα είχε ως αποτέλεσμα η Κίνα να αποκτήσει καθεστώς παρατηρητή στο Αρκτικό Συμβούλιο, αν και κανένα κινεζικό έδαφος δε βρίσκεται εντός ή κοντά στην Αρκτική.

Υπάρχουν οκτώ κράτη με έδαφος εντός του Αρκτικού Κύκλου. Με εξαίρεση τη Ρωσία και τη Σουηδία, όλες είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Φέτος, η Σουηδία θα πρέπει να ενταχθεί σε αυτή τη συμμαχία.

Επιπλέον, τα πέντε παράκτια κράτη της Αρκτικής - η Αρκτική Πέντε του Καναδά, της Δανίας, της Νορβηγίας, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών - είναι όλα μέλη του ΝΑΤΟ εκτός από τη Ρωσία. Αυτό δίνει στην Αμερική τη δυνατότητα να καθορίσει τα αποτελέσματα στην Αρκτική, ειδικά εάν η Ουάσιγκτον αντιταχθεί στις πρωτοβουλίες της Κίνας, όπως φυσικά θα έπρεπε.

Η Κίνα έχει ήδη δύο μόνιμους ερευνητικούς σταθμούς στην Αρκτική, έναν στη Νορβηγία και τον άλλο στην Ισλανδία. Είναι δύο πάρα πολλά.

Οι Κινέζοι γνωρίζουν την αξία της Αρκτικής. Οι υψηλές θερμοκρασίες λιώνουν τους πάγους της Αρκτικής, καθιστώντας τις γεωτρήσεις και την εξόρυξη στην περιοχή πιο εφικτές. Επιπλέον, το λιώσιμο των πάγων ανοίγει μικρότερες διαδρομές για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και άλλα πλοία.

Ωστόσο, για την Κίνα, η Αρκτική είναι κατά κύριο λόγο στρατιωτικός τομέας. Εκτός από τις σημαδούρες που αφήνουν στην Αρκτική, οι Κινέζοι επιτηρούν την περιοχή αεροπορικώς. Το κατασκοπευτικό μπαλόνι που πέταξε πάνω από τις χαμηλότερες 48 πολιτείες φέτος, αρχικά πέρασε πάνω από την Αλάσκα και τον Δυτικό Καναδά.

Η Κίνα δεν πιέζει μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά από τον Βορρά. Στην άλλη κατεύθυνση, η Κίνα δημιουργεί στρατιωτικές βάσεις στη Νότια Αμερική και την Καραϊβική και διεισδύει σε σαμποτέρ πέρα ​​από τα σύνορα με το Μεξικό. Η κυβέρνηση Μπάιντεν επιτρέπει σε ένα εχθρικό κράτος να κινηθεί σκληρά εναντίον της Αμερικής από όλες τις πλευρές. Μια απειλητική Κίνα βρίσκεται πλέον παντού στο δυτικό ημισφαίριο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail