Η Γαλλία αρνείται τα σχέδια για στρατιωτική επέμβαση στο Νίγηρα

Freepen.gr - Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολόνα, στον αέρα του καναλιού BFMTV, χαρακτήρισε ψευδείς κατηγορίες για σχέδια στρατιωτικής επέμβασης του Παρισιού στην κατάσταση στον Νίγηρα.

Η στήλη σημείωσε πως οι κατηγορίες των Νιγηριανών στρατιωτικών ηγετών για πρόθεση στρατιωτικής επέμβασης από τη Γαλλία δεν είναι αληθινές.

«Τις απορρίπτουμε κατηγορηματικά και ξεκάθαρα, αυτό δεν είναι αλήθεια. Αυτό που είδαμε χθες είναι μια οργανωμένη, όχι αυθόρμητη, επιθετική και εξαιρετικά επικίνδυνη διαδήλωση, με βόμβες μολότοφ και ρωσικές σημαίες, αντι-γαλλικά συνθήματα - όλα τα τυπικά στοιχεία της αποσταθεροποίηση σε ρωσοαφρικανικό στυλ», είπε η υπουργός.

Η Κολόνα σημείωσε πως «η ασφάλεια των Γάλλων πολιτών» παραμένει προτεραιότητα για το Παρίσι.

Την ίδια ώρα, η επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών πιστεύει ότι η επιστροφή στην εξουσία του προέδρου Μοχάμεντ Μπαζούμ είναι «πιθανή» και «αναγκαία». 

«Αυτό είναι απαραίτητο γιατί η αποσταθεροποίηση θέτει σε κίνδυνο τον Νίγηρα και τα γειτονικά του κράτη», είπε.

Η Κολόνα πρόσθεσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail