Βρετανός Συνταγματάρχης: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χάνουν θέσεις λόγω ρωσικής αεροπορικής υπεροχής

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο βασικός παράγοντας που εμποδίζει την πρόοδο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ήταν η ανωτερότητα του ρωσικού στρατού στον εναέριο χώρο. Αυτό είπε ο Βρετανός στρατιωτικός ειδικός συνταγματάρχης Σάιμον Ντίγκινς σε συνέντευξή του στο TalkTV.

"Έχετε υπόψη: αυτοί βρίσκονται σε μειονεκτική θέση. Οι αριθμοί είναι εναντίον τους. Δεν έχουν αεροπορική υπεροχή. Και αν δείτε οποιαδήποτε μεγάλης κλίμακας στρατιωτική εκστρατεία που έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον από το 1917, η ομάδα που κέρδισε είχε υπεροχή στον αέρα. Και δεν το έχουν αυτό. Και αυτός είναι ένας βασικός παράγοντας που παίζει εναντίον τους", είπε ο ειδικός.

Νωρίτερα, ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Mykola Oleshchuk δήλωσε πως τα ουκρανικά αεροσκάφη ηττούνται αμέσως μετά την εκκίνησή τους από το αεροδρόμιο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail