MICHAEL SNYDER - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr
Τους τελευταίους μήνες οι επιστήμονες εντόπισαν τις περισσότερες ηλιακές κηλίδες που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες και υπήρξαν εξαιρετικά ισχυρές ηλιακές καταιγίδες. Κάθε φορά που ο ήλιος γίνεται πολύ ενεργός, οι θερμοκρασίες στον πλανήτη μας τείνουν να είναι υψηλότερες, και αυτό ακριβώς βιώνουμε.
Η Νότια Αμερική βρίσκεται στη μέση του χειμώνα αυτήν την στιγμή, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες είναι κυριολεκτικά σαν καλοκαίρι:
Είναι μέσα του χειμώνα στη Νότια Αμερική, αλλά αυτό δεν έχει κρατήσει μακριά τη ζέστη στη Χιλή, την Αργεντινή και τις γύρω τοποθεσίες. Πολλαπλές περίοδοι με παράξενα καύσωνο έχουν προκαλέσει την περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες. Το τελευταίο ξόρκι στις αρχές αυτής της εβδομάδας έγινε το πιο έντονο, ωθώντας τον υδράργυρο πάνω από τους 100 βαθμούς Φαρενάιτ, ενώ σημείωσε ρεκόρ Αυγούστου για τη Χιλή.
Στο Μπουένος Άιρες, όπου το μέσο υψηλό την 1η Αυγούστου είναι 58 βαθμοί (14 Κελσίου), ξεπέρασε τους 86 (30 Κελσίου) την Τρίτη.
«Η Νότια Αμερική ζει ένα από τα ακραία γεγονότα που έχει δει ποτέ ο κόσμος», έγραψε στο Twitter ο ιστορικός καιρού Maximiliano Herrera, προσθέτοντας: «Αυτό το γεγονός ξαναγράφει όλα τα κλιματικά βιβλία».
Αυτό δεν είναι φυσιολογικό.
Πώς θα σας φαινόταν αν η υψηλή θερμοκρασία όπου ζείτε έφτανε τους 100 βαθμούς τον Ιανουάριο;
Στο Μπουένος Άιρες, μόλις γνώρισαν την πιο θερμή αρχή του Αυγούστου που έχουν καταγράψει ποτέ:
Ήταν μια ασυνήθιστα ζεστή χειμωνιάτικη μέρα στο Μπουένος Άιρες την Τρίτη, με τα θερμόμετρα στην πρωτεύουσα της Αργεντινής να ξεπερνούν τους 30 βαθμούς Κελσίου (86 βαθμούς Φαρενάιτ), την πιο καυτή αρχή Αυγούστου εδώ και 117 χρόνια ρεκόρ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας.
Οι θερμοκρασίες στην πρωτεύουσα της νοτιοαμερικανικής χώρας έφτασαν τους 30,1 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ για την πρώτη ημέρα του Αυγούστου κατά περισσότερους από πέντε βαθμούς. Η προηγούμενη πιο ζεστή 1η Αυγούστου είχε οριστεί το 1942, όταν οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 24,6 βαθμούς Κελσίου (76,3 βαθμούς Φαρενάιτ).
Εν τω μεταξύ, συνεχίζει επίσης να κάνει ασυνήθιστη ζέστη στο βόρειο ημισφαίριο.
Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι έχουν κυριολεκτικά πεθάνει από τη ζέστη στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία:
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σαρώνουν την Ασία προκάλεσαν περισσότερα θύματα, με τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία να αναφέρουν θανάτους από την καταιγιστική ζέστη και τις αρχές και στις δύο χώρες να εκδίδουν προειδοποιήσεις αυτή την εβδομάδα.
Και στο Ιράν, η ζέστη ήταν τόσο έντονη που η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει κυριολεκτικά ολόκληρη τη χώρα για δύο ημέρες αυτήν την εβδομάδα:
Το Ιράν ξεκίνησε την Τετάρτη ένα διήμερο πανιρανικό κλείσιμο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, λίγο μετά την προειδοποίηση του υπουργείου Υγείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας για πιθανή αύξηση των κρουσμάτων θερμικής εξάντλησης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλί Μπαχαντόρι Τζαχρόμι δήλωσε την Τρίτη πως η «άνευ προηγουμένου ζέστη» ανάγκασε σε κλείσιμο κυβερνητικών γραφείων, τραπεζών και σχολείων, σύμφωνα με το κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Όταν οι θερμοκρασίες είναι ασυνήθιστα υψηλές, αυτό σημαίνει επίσης ότι οι καταιγίδες θα είναι ασυνήθιστα έντονες.
Στην Κίνα, η πόλη του Πεκίνου μόλις γνώρισε «τη πιο δυνατή βροχή στην πόλη εδώ και τουλάχιστον 140 χρόνια»:
Περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν λόγω πλημμύρας στο Πεκίνο, όπου έπεσαν 29,3 ίντσες (744,8 χιλιοστά) βροχής μεταξύ Σαββάτου και Τετάρτης, η πιο δυνατή βροχή στην πόλη εδώ και τουλάχιστον 140 χρόνια, ανέφερε το Associated Press. Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι λόγω των εκτεταμένων πλημμυρών.
Περιττό να πούμε ότι οι αγρότες σε όλη αυτή την περιοχή έχουν καταστραφεί απόλυτα από τόση βροχή και η κινεζική κυβέρνηση πρόκειται να μοιράσει εκατοντάδες εκατομμύρια γιουάν σε επείγουσα βοήθεια:
Η Κίνα θα διαθέσει 432 εκατομμύρια γιουάν (60 εκατομμύρια δολάρια) σε κεφάλαια ανακούφισης από τις πλημμύρες για τη στήριξη της γεωργικής παραγωγής που πλήττεται από τις έντονες βροχοπτώσεις σε οκτώ επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της Χεμπέι, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Γεωργίας.
Το ταμείο προορίζεται για την αναφύτευση καλλιεργειών σε πλημμυρισμένες περιοχές και την αγορά αγαθών για την επανέναρξη της γεωργικής παραγωγής, αναφέρεται στην ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου.
Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ξηρασία είναι η μεγάλη ιστορία αυτήν την στιγμή.
Για μήνες, οι αγρότες στη μέση του έθνους ήλπιζαν για βροχή, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν πραγματοποιηθεί αρκετά.
Ως αποτέλεσμα, πολλοί αγρότες καλαμποκιού και σόγιας βλάπτονται πραγματικά:
Από τα τέλη Ιουλίου, περίπου το 55% της παραγωγής καλαμποκιού στις ΗΠΑ και το 50% των περιοχών παραγωγής σόγιας βίωναν συνθήκες ξηρασίας. Χωρίς διακοπή στον τρέχοντα καύσωνα της Μεσοδυτικής, το δυνητικό μέγεθος της επερχόμενης καλλιέργειας μειώνεται μέρα με τη μέρα. Ποιος είναι ο πιθανός αντίκτυπος στις τελικές αποδόσεις;
Κάτω στο Μεξικό, οι αξιωματούχοι έχουν γίνει τόσο απελπισμένοι να τερματίσουν τις συνθήκες ξηρασίας που αποφάσισαν να καταφύγουν σε εκτεταμένη σπορά νεφών …
Καθώς το Μεξικό πλήττεται από μια ακραία ξηρασία, που οδηγεί σε απώλειες καλλιεργειών, έλλειψη νερού και υψηλότερες τιμές τροφίμων, η κυβέρνηση προσπαθεί να φέρει τη βροχή που χρειάζεται απεγνωσμένα στρεφόμενη σε μια αμφιλεγόμενη τεχνολογία: την σπορά νεφών.
Τον Ιούλιο, η χώρα ξεκίνησε την τελευταία φάση ενός έργου σποράς νεφών που στοχεύει στην τεχνητή τόνωση των βροχοπτώσεων. Στοχεύει 62 δήμους συγκεντρωμένους στα βόρεια και βορειοανατολικά του, με στόχο «την καταπολέμηση των επιπτώσεων της ξηρασίας και τη συμβολή στην αναπλήρωση των υδροφορέων», σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας.
Η σπορά νεφών είναι μια τεχνολογία που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1940. Από τότε, έχει χρησιμοποιηθεί σε περίπου 50 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας. Το Μεξικό πειραματίζεται με την τροποποίηση του καιρού για περισσότερες από επτά δεκαετίες.
Δεν είναι μυστήριο γιατί όλα αυτά συμβαίνουν ξαφνικά.
Φέτος, έχουμε δει περισσότερες ηλιακές κηλίδες από ό,τι εδώ και δεκαετίες.
Μάλιστα, μόνο τον Ιούνιο ήταν πάνω από 160:
Ο ήλιος δημιούργησε πάνω από 160 ηλιακές κηλίδες τον Ιούνιο, τον υψηλότερο μηνιαίο αριθμό σε περισσότερες από δύο δεκαετίες.
Τα δεδομένα επιβεβαιώνουν πως ο τρέχων ηλιακός κύκλος, ο 25ος από τότε που άρχισαν τα αρχεία, αυξάνεται με πολύ ταχύτερο ρυθμό από ό,τι προέβλεπαν η NASA και η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA), πυροδοτώντας ανησυχίες για έντονα διαστημικά καιρικά φαινόμενα τους μήνες και τα επόμενα χρόνια.
Και η ένταση των πρόσφατων ηλιακών καταιγίδων έχει θορυβήσει πραγματικά πολλούς ειδικούς.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, γίνονται ειδικές προετοιμασίες καθώς πλησιάζουμε στην κορύφωση του τρέχοντος ηλιακού κύκλου:
Το Ηνωμένο Βασίλειο εντείνει τις προετοιμασίες για ηλιακές καταιγίδες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν όλεθρο με δορυφόρους, αεροπλάνα και δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας καθώς ο «διαστημικός καιρός» πλησιάζει σε κορύφωση 11 ετών, σύμφωνα με το The National.
Αυτή την εβδομάδα πρόκειται να εγκριθεί σχέδιο για ένα σύστημα παρακολούθησης που θα κάνει τη Βρετανία καλύτερη στην πρόβλεψη εκρήξεων ενέργειας από τον Ήλιο.
Έξι μοντέλα πρόβλεψης κατασκευάζονται καθώς ο στρατός και ο ιδιωτικός τομέας ζητούν από τους επιστήμονες ένα λειτουργικό σύστημα για να τους δώσει περισσότερη προειδοποίηση.
Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι οι συνθήκες θα επανέλθουν σύντομα στο φυσιολογικό.
Αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό.
Στην πραγματικότητα, πιστεύω πως αυτό που ζήσαμε μέχρι τώρα είναι μόνο η αρχή.
Πιστεύω ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα γίνει ακόμη πιο άγρια και ακόμη πιο απρόβλεπτη τα επόμενα χρόνια, και αυτό δεν είναι καλά νέα για κανέναν από εμάς.