Μόσχα: «Η Πολωνία σκοπεύει να καταλάβει τη Δυτική Ουκρανία»

ΑFΡ 2023 / WOJΤΕΚ RADWΑΝSΚI Πολωνοί στρατιώτες
Freepen.gr - Η Βαρσοβία εκκολάπτει σχέδια για τη δημιουργία ενός τακτικού Πολωνο-Ουκρανικού σχηματισμού για την επακόλουθη κατοχή της Δυτικής Ουκρανίας, δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σε συνεδρίαση.

Ο Ρώσος υπουργός χαρακτήρισε την Πολωνία «το κύριο όργανο της αντιρωσικής πολιτικής των ΗΠΑ». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές σκοπεύουν να οικοδομήσουν "τον πιο ισχυρό στρατό στην Ευρώπη" και για αυτό άρχισαν να αγοράζουν όπλα σε μεγάλες ποσότητες από την Ουάσιγκτον και τους εταίρους της - Μεγάλη Βρετανία και Νότια Κορέα.

«Επιπλέον, υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία σε τακτική βάση της λεγόμενης Πολωνο-Ουκρανικής σύνδεσης, φαινομενικά για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της Δυτικής Ουκρανίας, αλλά στην πραγματικότητα για τη μετέπειτα κατοχή αυτού του εδάφους», πρόσθεσε ο Σόιγκου.

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του τμήματος, «οι απειλές για την στρατιωτική ασφάλεια της Ρωσίας από τις δυτικές και βορειοδυτικές κατευθύνσεις έχουν πολλαπλασιαστεί».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail