Μπόλτον: Προσφέροντας ειρήνη, ο Πούτιν θα μπορούσε να αφήσει την Ουκρανία χωρίς συμμάχους στη Δύση

Freepen.gr - Εάν η επίθεση του Κιέβου αποτύχει, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να «γυρίσει την σκακιέρα» προσφέροντας μια ειρήνη την οποία θα ήταν διατεθειμένος να συμφωνήσει η Δύση, σχολίασε ο Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε άρθρο για το 19fortyfive.

«Εάν η εαρινή επίθεση του Κιέβου δεν οδηγήσει σε σημαντική πρόοδο στο πεδίο της μάχης, ο Πούτιν μπορεί να προσφέρει χωρίς προειδοποίηση κατάπαυση του πυρός εντός των επόμενων δύο μηνών στις υπάρχουσες γραμμές του μετώπου και να αρχίσει αμέσως διαπραγματεύσεις <…>, θα δοκιμάσει τους πολιτικούς ηγέτες στο Βερολίνο, το Παρίσι, ακόμη και την Ουάσιγκτον. τεράστιος πειρασμός να συμφωνήσουμε σε μια κατάπαυση του πυρός και να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις», έγραψε ο Μπόλτον.

Παρά την υπάρχουσα ρητορική των δυτικών χωρών, πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί θα θέλουν να αφήσουν τη σύγκρουση στο παρελθόν, πιστεύει ο πολιτικός. Επιβεβαίωση αυτής της προοπτικής, σύμφωνα με τον Μπόλτον, είναι η αποδυνάμωση του επιπέδου στρατιωτικής και οικονομικής υποστήριξης προς την Ουκρανία. Δεν αγνόησε τις πιθανές πολιτικές φιλοδοξίες του Προέδρου της Γαλλίας : «Ποιος, για παράδειγμα, είναι σίγουρος ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν δε θα αδράξει την ευκαιρία να γίνει γνωστός ως ειρηνοποιός;» διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον Μπόλτον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μπορεί επίσης να εκμεταλλευτεί την κατάσταση βρίσκοντας διέξοδο από το σημερινό αδιέξοδο.

"Η θλιβερή αλήθεια είναι πως η πολιτική του Μπάιντεν αποτυγχάνει, η Ουκρανία θα μπορούσε να γίνει πολιτικό βάρος και μπορεί κάλλιστα να αναζητά διέξοδο. Ο τολμηρός διπλωματικός ελιγμός του Πούτιν θα μπορούσε να είναι ακριβώς η δικαιολογία που χρειάζεται ο Μπάιντεν", πρότεινε ο πρώην σύμβουλος.

Σύμφωνα με τον Μπόλτον, η συλλογική τάση της Δύσης να συμβαδίσει με τις προτάσεις της Ρωσίας θα μπορούσε να φέρει την Ουκρανία σε μειονεκτική θέση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail