Σφοδρά συριακά και ρωσικά πλήγματα έπληξαν τους εξτρεμιστές στο Ιντλίμπ

Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) και η ρωσική στρατιωτική ομάδα στη χώρα έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις τους εναντίον της Hay'at Tahir al-Sham (HTS) που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και των συμμάχων της στη βορειοδυτική συριακή περιοχή της Μεγάλης Ιντλίμπ, ως απάντηση σε επανειλημμένες παραβιάσεις της εκεχειρίας εκεί, όπως γράφει το southfront.press.

Τα πλήγματα ξεκίνησαν αργά στις 21 Αυγούστου, όταν ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε θέση διοίκησης της HTS κοντά στο χωριό Faylun στη νότια ύπαιθρο του Idlib.

Το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης στη Συρία αποκάλυψε ότι 17 μαχητές του HTS σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές. Μερικοί από τους νεκρούς ήταν υψηλόβαθμοι διοικητές της τρομοκρατικής ομάδας που ήταν υπεύθυνοι για πολλές πρόσφατες επιθέσεις που στόχευαν τον SAA στην ύπαιθρο της βόρειας Λαττάκειας και σε άλλες κοντινές περιοχές.

Την ίδια μέρα, το συριακό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την κατάρριψη τριών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, δύο εκ των οποίων μετέφεραν εκρηκτικά, πάνω από τη νότια ύπαιθρο του Ιντλίμπ και τη βορειοδυτική ύπαιθρο της Χάμα. Η απόπειρα επίθεσης πιθανότατα ενορχηστρώθηκε από την HTS.

Την επόμενη μέρα, 22 Αυγούστου, μια σειρά από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν ένα διοικητήριο της HTS κοντά στο χωριό Batenta στη βορειοδυτική επαρχία Idlib. Σύμφωνα με το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης στη Συρία, 25 μαχητές της τρομοκρατικής ομάδας σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Περισσότερες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν το Greater Idlib κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ 22 και 23 Αυγούστου. Το Sputnik ανέφερε πως οι αεροπορικές επιδρομές στόχευαν έξι θέσεις διοίκησης και ελέγχου καθώς και αποθήκες όπου αποθηκεύονταν υλικοτεχνική υποστήριξη και drones. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, τουλάχιστον 26 μαχητές του HTS σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές.

Το πρωί της 23ης Αυγούστου, η HTS κλιμάκωσε εκτοξεύοντας ρουκέτες στην πόλη Καρντάχα στη νοτιοανατολική ύπαιθρο της Λαττάκειας, την πατρίδα του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Το επίσημο Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι τουλάχιστον πέντε πύραυλοι έπεσαν κοντά στην πόλη, τραυματίζοντας έναν άμαχο.

Αργότερα την ίδια μέρα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας είπε πως οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και οι πρόσφατες επιθέσεις πυροβολικού από τον SAA πραγματοποιήθηκαν ως απάντηση στις επιθέσεις της HTS και των συμμάχων της που στόχευαν περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση γύρω από την ευρύτερη Idlib.

Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης πως η συριακή αεράμυνα κατέρριψε πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από το Χαλέπι, τη Χάμα και τη Λαττάκεια.

Ένα νέο κύμα ρωσικών αεροπορικών επιδρομών έπληξε το Ιντλίμπ στις 24 Αυγούστου. Οι αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν το χωριό Σίντρις στη δυτική ύπαιθρο του Ιντλίμπ, προπύργιο του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκιστάν που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, στενού συμμάχου της HTS. Σύμφωνα με το Sputnik, 25 μαχητές της τρομοκρατικής ομάδας υπό την ηγεσία των Ουιγούρων, μεταξύ των οποίων και ανώτεροι διοικητές, σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail